Pohdintoja ajasta ja ovista

Joskus tuntuu siltä, ettei aika riitä mihinkään. Se on varmasti hyvin tuttu tunne monelle opiskelijalle. Mutta kuinka monesti sitä tuleekaan istuttua tyhjänpanttina sohvalla tuijottamassa televisiota tai Facebookia. Eilen minulla olisi ollut koko päivä aikaa kirjoittaa tätä blogia, jonka olisi pitänyt olla valmis jo viikko sitten, mutta kirjoitan tätä Barents Cooperation Forumissa, väärässä paikassa väärään aikaan siis. Mutta mitä väliä? Pääasia, että olen täällä ja pääasia, että kirjoitan tämän.

Aika on subjektiivinen käsite. Yllättävästi se valuu sormist,a kun on hauskaa, mutta esimerkiksi junassa tuntuu kuin aika pysähtyisi. Aika tuntuu olevan myös vastauksena ihmisillä, kun he sanovat, etteivät halua osallistua esimerkiksi opiskelijatoimintaan. On totta, että aktiivisuus on aikaa vievää, mutta ainakin oma kokemukseni on, että tylsyys on lähes tappavaa.

Uhraamalla aikaa voi saavuttaa paljon hienoja asioita. Huippu-urheilija hieroo suoritustaan tuhansia kertoja, eikä siltikään ole tyytyväinen, muusikko nakertaa samaa sointukuvioita inhoon asti ennen kuin nousee lavalle ihmisten eteen. Opiskelijatoiminta ei ole mitään näihin verrattavaa, mutta se ei myöskään vie yhtä paljon aikaa kuin edellä mainitut esimerkit. Kuitenkaan en itse voi kuvata sanoin sitä iloa, jota olen saanut siitä, että olen uhrannut aikaa ja saavuttanut monia asioita yhdessä muiden aktiivisten ihmisten kanssa.

Aktiivisena ihmisenä ei menetä mitään. Uusia ovia aukeaa aina, jos niitä uskaltaa avata. Nyt istuessani Helsingissä, suuressa Jugendsalissa kuuntelemassa miten Barentsin alueella voi saada rahoitusta erilaisiin hankkeisiin, on huvittavaa ajatella, että en istuisi täällä, jos en olisi huutanut bussikuskille 2 vuotta sitten, että pysäyttää bussin ja avaa bussin ovet.

Ne ovet olivat kirjaimellisesti minun oveni OSAKOn hallitukseen. OSAKOn hallitus taas ovi Barents Regional Youth Councilin varapuheenjohtajan paikalle. Tämä blogi tulee ulos samana päivänä, kun OSAKOlle valitaan uusi hallitus. Heille toivotan mukavaa aikaa, uusia ovia ja paljon mahtavia kokemuksia. Toivon myös uskallusta niille, jotka pelkäävät ettei heillä ole aikaa mihinkään aktiivitoimintaan. Kyse on usein vain halusta järjestää sitä.

Tappamallako
aikaa saavuttaa suuret
tavoitteet täällä

Tuure Vairio, OSAKOn hallituksen jäsen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *