Patrick Ness – Hirviön kutsu

Hirviön kutsu on Siobhan  Dowdin ideoima ja Patrick Nessin kirjoittama koskettava kertomus pojasta, jonka äiti on sairastunut vakavasti. Kirja alkaa siitä, kun hirviö ilmestyy painajaisten vaivaamalle Conorille ensimmäisen kerran. Suuri, marjakuusen muodon ottanut hirviö kertoo Conorille kolme tarinaa, mutta neljännen tarinan se haluaa kuulla Conorilta. Tarinan, jota Conor ei halua edes ajatella. Mitä hirviö haluaa sanoa kertomuksillaan? Voiko se pelastaa äidin? Miksi se ilmestyy aina samaan aikaan?

Patrick Nessin taidokkaasti kirjoitettu teksti pitää lukijaa tiukasti otteessaan alusta loppuun asti. Hirviön kutsu on mukaansa tempaava teos, joka tarjoaa ajattelemisen aihetta ja kuvaa hienosti ihmisten eri tunnetiloja – hahmoihin on helppo samastua. Jim Kayn kaunis mustavalkoinen kuvitus tukee tarinan tunnelmaa loistavasti. Kirja on nopealukuinen ja suosittelen sitä lämpimästi kaikille ikään tai sukupuoleen katsomatta.

Etkö sinä pelkää?

’En’, Conor sanoi. ’En ainakaan sinua.’

Hirviö siristi silmiään.

Vielä sinä pelkäät, se sanoi. Ennen loppua.”

 

Kirjoittanut: Mari, KIR15SP

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *