Åke Persson & Thomas Oldrup: Maailman pisin pajunköysi – 101 historiallista harhakäsitystä (2015)

Åke Persson & Thomas Oldrup: Maailman pisin pajunköysi – 101 historiallista harhakäsitystä (2015)

”Oletko aina tiennyt, että Julius Caesarin viimeiset sanat olivat ’Sinäkin, Brutukseni’, orjat rakensivat Egyptin pyramidit, viikingeillä oli kypärissään sarvet, Kolumbus löysi Amerikan ja Jeesus syntyi Betlehemissä.”

Nämä ovat muutamia esimerkkejä yleisistä historiallisista harhakäsityksistä, joita Persson ja Oldrup oikovat kirjassaan. Kirjoitukset ovat lyhyitä, viihdyttäviä ja informatiivisia ja jokainen lukija löytää siitä varmasti yllättäviä asioita, joista on luullut tietävänsä totuuden. Suomenkielinen versio sisältää myös muutaman Suomeen liittyvän myytinmurtamisen. Esimerkiksi, että suomalaiset ovat ikiaikaisia juomareita tai että Aku Ankka kiellettiin Suomessa housuttomuuden takia 1970-luvulla.

Kirja on oiva lahjavalinta humoristisella otteella käsitellystä historiasta kiinnostuneelle ja sopii mitä mainioimmin kahvipöytäkirjaksi sytyttämään keskustelua ja tarjoamaan puheenaiheita. Maailman pisin pajunköysi on itsenäinen jatko-osa Daniel Rydenin kirjoittamalle Maailmassa on virhe -teokselle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *