Jodi Picoult – Sisareni puolesta

Kirjan päähenkilö on 13-vuotias Anna, jonka siskolla Katella on leukemia. Anna tietää saaneensa alkunsa koeputkesta, sillä Katelle tarvittiin geneettisesti yhteensopiva luovuttaja. Tytöillä on myös isoveli Jesse. Anna ja Jesse ovat vanhemmilleen kuin ilmaa, sillä Kate tarvitsee jatkuvaa huomiota.

Kirja alkaa siitä, kun Anna nostaa kanteen vanhempiaan vastaan ja haluaa lääketieteellisen itsemääräämisoikeuden. Varsinkin perheen asianajaja-äiti Sara on järkyttynyt ja syyttää Annaa ”miten voit tappaa oman siskosi?”. Anna rakastaa siskoaan, mutta on väsynyt olemaan hänen kudos- ja solupankkinsa, eikä halua luovuttaa munuaistaan. Lopulta perhe menee oikeuteen ja siellä selviää myös perimmäinen syy kanteen nostamiselle.

Kirjassa seurataan tapahtumia vuorotellen kaikkien perheenjäsenten sekä myös Annan asianajajan Alexander Campbellin näkökulmasta. Kirjassa on melko paljon lääketieteellisiä termejä, mutta ne eivät häiritse lukemista.

Tämä kirja oli mielenkiintoisin ja yllätyksellisin, mitä olen lukenut pitkään aikaan. Kirja oli myös koskettava, kun ollaan tällaisten asioiden äärellä. Lisäksi kirjan lopussa tapahtui vielä jotain, mitä lukijalle ei varmasti tule mieleenkään koko lukuprosessin aikana. En lue tämän tyylistä kirjallisuutta kovin usein, mutta tämä teos vei mennessään.

Heidi KIR15SP

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *