Uusi upea vuosi (ja sitäkin upeampi hallitus)

Nyt on kulunut vähän yli kuukausi siitä, kun astelin eräänä maanantaiaamuna Kajaanintie 32 D -rakennuksen puisesta ovesta sisään. Toki olin siitä kulkenut jo monet kerrat aikaisemmin, mutta nyt siinä oli jotain paljon jännittävämpää – tämä oli ensimmäinen päiväni puheenjohtajana. Hullua, eikö? Niin minäkin vielä viikkoa ennen edustajiston järjestäytymiskokousta ajattelin.

OSAKOn ensimmäinen kuukausi on ollut varsin hektinen – monet kerrat olen löytänyt itseni junasta matkalla milloin mihinkin. Kalenterit ovat täyttyneet jos jonkinlaisesta tapaamisesta ja juoksevasta asiasta. Jo ensimmäiseksi viikonlopuksi suhautimme hallituksen ja edustajiston puheenjohtajien voimin Helsinkiin tutustumaan siihen, mitä puheenjohtajuus oikein on. Johtamiskoulutuksessa saatuja lukuisia mehukkaita keskusteluja, vinkkejä ja uusia tuttavuuksia rikkaampana palasimme koti-Ouluun.

Seuraavana viikonloppuna koitti se, jota koko OSAKOn porukka oli suunnitellut ensimmäisestä päivästä lähtien – edustajiston perehdytyskoulutus. Vaikka edustajistosta löytyi allekirjoittaneelle hyvin paljon tuttuja, oli jokainen puheenvuoro silti jännittävä. Viikonloppu meni mukavissa merkeissä; ensimmäisenä iltana pääsimme kuulemaan niin Oulun kaupungin kuin Oamkin terveiset (kiitokset vielä Hanna Sarkkiselle ja Jyrki Laitiselle!), oppimaan uutta kansainvälisestä Oamkista (kiitos Bastian!) sekä tutustumaan tämän vuoden mahtaviin edaattoreihin!

Oamkin vararehtori Jyrki Laitinen
Oamkin kansainvälisten palveluiden Bastian Fähnrich

Predarin toisena päivänä pääsimme ääneen me, hallitus ja työntekijät. Saimme myös vieraaksemme kummeja ja alumneja, kun upeat SAMOK- ja OLL-kummimme Anni Suvisuo ja Marjukka Mattila kävivät piristämässä päiväämme ja OSAKO-alumnit Timo Pieti ja Heikki Leppänen opastivat meidät kokoustekniikan ja opiskelijaedustamisen saloihin. Mieletön viikonloppu huipentui sunnuntaina edustajiston kokoukseen.

Oamk- ja OSAKO-alumni Timo Pieti

SAMOK-kummimme Anni Suvisuon kainalossa
Predarista ei taukojumppaamatta selviä
Yhteiskuva, totta kai!

Uuden hallituksen kolmas viikonloppu oli myöskin täynnä toimintaa, kun hallitus ja edustajiston puheenjohtajisto lähtivät perehtymään SAMOKin järjestämälle perinteiselle Lähtölaukaus-risteilylle Itämeren aalloille. Kolmipäiväiseen risteilyyn kuului asiaa niin SAMOKista, opintotuesta, sote-uudistuksesta kuin opiskelijavaikuttamisestakin. Jokainen päivä oli täynnä tekemistä, kun luennot jatkuivat aina illalliseen saakka. Illallisenkaan jälkeen ei päästy helpolla, sillä ainakin muuan hallituksen puheenjohtaja oli illat vuoteen omana Itämeren hurjasta aallokosta johtuen. Infosta saatavat matkapahoinvointilääkkeet tulivat siis tarpeeseen.

Hallitus Lähtölaukauksella. Antti ja Juho ovat selvästi sopineet, minkä värinen takki otetaan mukaan.

Uusi vuosi on alkanut kaikin puolin mielenkiintoisesti ja tällaisen upean porukan kanssa on hyvä jatkaa vuotta eteenpäin!

On uusi vuosi
Timanttia luvassa
täl’ porukalla

Essi Lassila
OSAKOn hallituksen puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *