Viikko OSAKOn arjesta

Aina toisinaan meiltä kysellään, että mitä siellä opiskelijakunnan toimistolla oikein tehdään. Välillä meidät yllättää ennakkoluulo, että OSAKOn toimistolla vain juotaisiin kahvia ja hengailtaisiin. Ikuinen pulma viestinnän näkökulmasta on, miten tuoda opiskelijakunnan tekemä edunvalvontatyö esille. Se kun vie ajastamme suurimman osan, mutta siitä pukkaa tulemaan tylsän näköisiä somekuvia.

Mitä se edunvalvonta sitten on? Otetaan esimerkiksi vaikka viime viikko. Alkuviikosta OSAKO mainosti yhdessä Oulun yliopiston ylioppilaskunnan (OYY) ja Diakonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan (O’Diako) kanssa julkaistua kuntapoliittista ohjelmaa. Loppuviikosta taas pullautettiin ulos pitkään valmisteltu kannanotto Oamkin opiskelijoiden mielenterveyspalveluista, joiden taso ei noudata suosituksia. Perjantaina paperi-Kalevassa julkaistiin edustajistomme puheenjohtaja Valtterin ja OYY:n hallituksen puheenjohtaja Joelin yhteinen mielipidekirjoitus ”Kyllä politiikka kiinnostaa nuoria, mutta kyse on ajasta”. Käynnissä on myös Oamkin kansainvälisille opiskelijoille suunnattu kysely, jolla selvitetään, miten opiskelijakunta voisi palvella heitä paremmin.

Entäpäs sitten ne kokoukset ja tapaamiset? Viime viikkoon mahtuivat seuraavat:

  • Verkkokeskustelu Frankin ja muiden opiskelijakuntien kanssa opiskelijakorteista
  • Tapaaminen AIESEC:n kanssa, joka toivoisi toimintaansa mukaan myös oamkilaisia
  • Etäpalaveri NISO:n kanssa yhdessä järjestettävästä Ranuan retkestä
  • Yhteiskampuksen ideointitilaisuus
  • Oamkin laatukoordinaattoreiden työryhmä
  • OSAKOn kv-tiimi kansainvälisistä asioista kiinnostuneille
  •  Yhteisten valmistujaisten suunnittelu Oamkin kanssa
  • OSAKOn puheenjohtajiston ja koulutusalajärjestöjen puheenjohtajien tapaaminen
  • Oamkin opiskelijajärjestöjen ja alumnien illanvietto

Lisäksi viime viikolla pidetiin kaksi OSAKOn hallituksen kokousta, edustajiston kokous sekä vaalilautakunnan kokous.

  • Hallituksen kokouksissa päätettiin esimerkiksi se, ketkä ryhtyvät valmistelemaan OSAKOn uutta strategiaa, ketkä osallistuvat kansallisille amk-päiville ja kuka auttaa Opiskelijakuntien liikuntaliittoa järjestämään sektoritapaamisen Oulussa.
  • OSAKOn edustajisto teki päätöksen OSAKOn kannoista SAMOKin ylimääräisen liittokokouksen asioihin. Jokaisessa kokouksessa edustajistolle oman tilannekatsauksensa kertovat hallitus, vaalilautakunta ja Oamk Oy:n hallituksen opiskelijajäsen. Juuri ko. päivänä OSAKOlla oli vieraana SAMOKin hallituksen jäsen Anni Suvisuo, joka toi kokoukseen liiton terveiset.
  • Vaalilautakunta avasi Oamk Oy:n hallituksen opiskelijajäsen haun.

Näin vilkas kokousviikko piti kiireisenä erityisesti pääsihteerin, joka toimii kokouksissa sihteerinä ja myös hoitaa niihin liittyvät valmistelut.

Edunvalvontaa näkyvämpää toimintaa ovat tietysti tapahtumat, joita järjestetään eri ryhmiä silmällä pitäen. Viime viikolla valmistelun alla olivat

  • Perheellisten opiskelijoiden iltapäivä 31.3.
  • Erityisesti kansainvälisille opiskelijoille suunnattu päiväretki Ranualle 22.4. ja revontuliluento 22.3.
  • OSAKOn osuus Oamkin kansainvälisellä vaihtoviikolla 3.-7.4.
  • Vappu, joka lähestyy kovaa vauhtia. OSAKO järjestää perinteisen rastisuunnistuksen ja iltabileet vappuaattona.
  • OSAKOn 20-vuotisjuhlat, joita vietetään toukokuussa. Viime viikolla avattiin sivu, jonka kautta kunnia- ja ansiomerkkien saajia voivat ehdottaa kaikki.

OSAKOn kulttuuritiimi, jonka jäseniä ovat koulutusalajärjestöjen tapahtumavastaavat, kokoontui viime viikon tiistaina. Myös Preludin valmistelut on aloitettu, vaikka sinne onkin aikaa puolisen vuotta.

Lisäksi toimiston porukka ständeili kampuksilla, lähetti kaikille Oamkin opiskelijoille OSAKOn uutiskirjeen eli opiskelijatiedotteen, sopi it-alan opiskelijan kanssa kotisivujemme kehittämisestä, palveli opiskelijoita toimistolla ja chatissa, jatkoi toimiston suursiivousta sekä myi ja toimitti haalarimerkkejä ympäri Suomen.

Viikot ovat keskenään hyvin erilaisia, mutta niitä yhdistää se, että toimistolla tapahtuu koko ajan. Yksi näpyttää sähköposteja kokoushuoneen sohvalla, toinen istuu huoneessaan puhelinpalaverissa ja kolmas kaivelee urheiluvälinevarastosta sopivia luistimia vaihtareille lainaan. Juuri tämä kuvaa hallituslaisten ja työntekijöiden arkea hyvin; yhtenä hetkenä mietit, montako banaania tiimipalaveriin kannattaa ostaa, ja toisena keskustelet rehtorin kanssa Oamkin tulevaisuudesta. Siinä välissä juodaan sitten ne kahvit.

Tanja Vallo
OSAKOn kulttuurisihteeri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *