Jaossa paikka Oamkin huipulta

Oulun kaupungin lähihistorian sekä lähitulevaisuuden yksi suurimmista ellei peräti suurin päätös, joka liittyy kaupunkisuunnitteluun ja -rakenteeseen, tehtiin viime syksynä kaupunginvaltuuston, -hallituksen sekä lautakuntien ulkopuolella. Se tehtiin Oulun ammattikorkeakoulun hallituksessa, kun ammattikorkeakoulu päätti siirtää Teuvo Pakkalan kadun sekä Kotkantien kampusten toiminnot Linnanmaalle. Nyt sinulla, opiskelija, on mahdollisuus hakea Oulun ammattikorkeakoulun hallitukseen opiskelijoiden valitsemaksi jäseneksi. Jaossa ei siis ole mikään turha pesti – rehtori on alaisesi.

Tulevana kahden vuoden hallituskautena pääset vaikuttamaan konkreettisesti miten ammattikorkeakoulun ja yliopiston yhteiskampus onnistuu, sillä hallitus linjaa sekä valvoo operatiivisen johdon työn etenemistä. Linnanmaalle syntyvä yli 20 000 opiskelijan sekä opetus- ja tutkimushenkilökunnan osaamiskeskittymä on molemmille korkeakouluille sekä Oulun kaupungille valtavan suuri mahdollisuus, mutta onnistuakseen se vaatii suunnittelun ehdotonta onnistumista ja kaikkien osapuolten siihen osallistamista. Niin opiskelijoiden kuin henkilöstön, ammattikorkeakoulun ja yliopiston sekä tietenkin Oulun kaupungin. Eikä kampushanke ole varmasti ainoa asia mistä hallitus tulee päättämään tulevina vuosina. Sen lakisääteisiin tehtäviin kuuluu muun muassa päättää ammattikorkeakoulun toiminnan ja talouden keskeisistä tavoitteista, strategiasta, johtosäännöstä ja ohjauksen periaatteista. Ja sinä pääset vaikuttamaan kaikkiin näihin asioihin täysin tasavertaisena muiden hallituksen jäsenten kanssa. Eikä vastuu ole pieni, joukossa tulee olemaan varmasti kipeitä ja hankalia päätöksiä korkeakouluihin ja koulutukseen kohdistuvien leikkausten myötä.

Haku Oulun ammattikorkeakoulun osakeyhtiön hallitukseen on käynnissä. Paikkaa voivat hakea kaikki tutkintoon johtavassa koulutuksessa opiskelevat, läsnä- tai poissaolevat opiskelijat. Opiskelijaedustajan hallitukseen valitsee opiskelijakunnan edustajisto kokouksessaan huhtikuussa 2017. Opiskelijajäsenen toimikausi alkaa Oamk Oy:n yhtiökokouksesta toukokuun lopulla ja kestää vuoden 2019 kevään varsinaiseen yhtiökokoukseen asti. Lisätietoja ja virallisen hakukuulutuksen löydät OSAKOn kotisivuilta. Haku päättyy keskiviikkona 5.4.2017 klo 12.00, jolloin hakemuksen on oltava viimeistään opiskelijakunnan toimistolla.
’My watch has ended’
sanoi Jon Snow, kun jätti
Oamk hallituksen.
Valtteri Törmänen
OSAKOn edustajiston puheenjohtaja ja Oamk Oy hallituksen jäsen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *