Lasten röntgenpäivä

Röntgenhoitajaopiskelijat järjestivät keväällä Kellon päiväkodin lapsille toiminnallisen röntgenpäivän, päivän järjestämisellä on jo vuosien perinne Oulun ammattikorkeakoulussa.

Lasten röntgenpäivä

Päivän aikana lapset tutustuivat erilaisiin kuvantamislaitteisiin, ja opettelivat ihmisen anatomiaa röntgenkuvien, luurangon ja elinmallin avulla. Lisäksi lapset askartelivat omat pikkuluurangot ja kuuntelivat sairaala-aiheisia satuja. Leikinomainen tutustuminen röntgentutkimussimulaatioon tarjosi lapsille mahdollisuuden kysellä vapaasti kuvauksesta, säteilystä ja laitteista.

Lasten röntgenpäivä
Lasten röntgenpäivä
Lasten röntgenpäivä
Lasten röntgenpäivä

Lapsilla oli mukana omat pehmolelunsa, joista otettiin tietenkin röntgenkuvat. Röntgenkuvat omista leluista toimitettiin lapsille myöhemmin.

Lasten röntgenpäivä

Päivän järjestäminen oli osa lapsen kuvantamisen opintojaksoa. Röntgenhoitajaopiskelijat harjoittelivat päivän aikana lapsen kohtaamista ja ohjaamista, säteilystä ja laitteista kertomista lapsentasoisesti sekä tapahtuman suunnittelua ja toteuttamista. Päivä oli hienosti järjestetty ja sai paljon kehuja päiväkodista. Lapset olivat muistelleet päivää pitkään!

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *