Oman itsemme arviointi työyhteisössä

Oamkissa on tehty pitkin vuotta itsearviointeja muun muassa sisäistä ja ulkoista auditointia varten. Tämän innoittamana voisimme kaikki hetkeksi pysähtyä myös oman itsemme arviointiin työyhteisössä.

Työmme laatua voi myös miettiä siltä kannalta, miten työyhteisössä toimimme toisia kohtaan sekä millaisia toimijoita siellä itse olemme ja sitä kautta millaisen työympäristön luomme. Mietin, voisimmeko me aikuiset työntekijät hyödyntää Oppimisen taloa arvioidessamme itseämme työyhteisön jäsenenä?

Eskarikeskustelua varten työstimme kotona Oppimisen taloa, jossa tavoitteena on värittää eri lokeroita niin paljon kuin kyseistä lokerossa olevaa asiaa/taitoa ajattelee omaavansa sekä listata asioita, joissa on hyvä ja myös kirjoittaa ylös omia kehityskohteita. Tässä yhteydessä tuli mieleeni, että myös me aikuiset voisimme hyödyntää tuota taloa itsearvioinnin apuvälineenä.

Oppimisen talon lokeroista ainakin seuraavia poimimiani asioita voisimme miettiä erilaisiin työtilanteisiin liittyen. Näistä voisi antaa itselle vaikka numeron 1-10, jos se auttaa hahmottamaan, mitkä näistä voisivat olla omia vahvuuksia ja toisaalta kehittämiskohteita.

Osaan säädellä tunteitani

Osaan pyytää apua

Osaan toimia ristiriitatilanteissa

Tunnistan tunteita

Kuuntelen

Autan toisia

Toimin yhteistyössä muiden kanssa

Keskityn tehtäviini

Yritän parhaani

Toimin ohjeiden mukaan

Huolehdin ympäristöstä

Noudatan sääntöjä

Lisäksi yhtenä itsearvioinnin kohteena voisi olla se, kuinka paljon osallistumme työyhteisössä erilaisiin juttuihin, jotka koskevat omaa työtä tai koko työyhteisöä. On myös tärkeää pohtia ja listata vielä erikseen missä juuri minä olen hyvä sekä mitä asetan kehittämiskohteiksi esimerkiksi tulevalle vuodelle.

Tämä kaikki muistaen, että myös meillä aikuisilla jaksamisen ja puurtamisen perustana ovat uni, liikunta ja ruoka sekä läheiset ihmiset 🙂

Reflektoivaa loppuvuotta toivottelee,

Anne Tuomi
Koulutussuunnittelija

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *