Huom! Oamkin blogi poistuu käytöstä
Osana verkkoympäristön uudistustyötä blogisivusto poistuu käytöstä 30.6.2024. Blogien kirjoittajat vastaavat omien tekstien talteenottamisesta ja arkistoimisesta. Ajankohtaisten blogien julkaisemista kannattaa tarjota Oamk Journalille. Blogi on saatavilla lukutilassa sisäverkosta 31.12.2024 saakka.

Harjoittelu eläinhoitolassa

Suoritin toisen, 12 opintopisteen eli noin kahden kuukauden harjoitteluni, Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän Kannuksen yksikössä kesällä 2017. Kannuksen toimipisteessä koulutetaan toisen asteen maaseutualan ammattilaisia. Lisäksi toimipisteessä on läpi vuoden toimiva lemmikkihoitola, jossa kennellinjan opiskelijat pääsevät toteuttamaan opintojaan käytännössä. Kesäksi oppilaitoksen alue hiljenee, lukuun ottamatta koulun navettaa ja eläinhoitolaa. Siksi harjoitteluni keskittyi Kpedun kenneliin, eli eläinhoitolaan.

Kuva 1. Hoitolan vastaanottotila

Kuva 2. Kenneltilojen sisäänkäynti

Työtehtäviini kuului sekä eläintenhoitajien työt että esimiesasemassa toimiminen. Viikossa tapasin kaksi uutta opiskelijaryhmää sekä kymmeniä koiria, joten rauhallisesta harjoittelusta ei voida puhua. Käytännössä sain kokemusta kenneltoiminnan pyörittämisestä useimmilta kanteilta. Viikkojen kuluessa tutuksi tuli lenkkeily, koirien ruokinta, terveystarkastukset, kynsienleikkuu, turkinhoito, kenneltilojen siivous, pyykkihuolto, asiakaspalvelu, varausten hoitaminen, aikatauluttaminen ja ihmisten koordinointi, unohtamatta kanien, marsujen ja kilpikonnien hoitoa, kissan pakkoruokintaa, vesijuoksumaton käyttöä tai lasten päivän järjestelyihin osallistumista.

Kuva 3. Samojedit osallistumassa lastenpäivään

Haastavinta oli suunnitelmien muuttaminen lennosta, kuten usein tällaisessa työssä käy, sekä työskentely erilaisten nuorten ja koirien kanssa. Toisaalta se oli myös todella palkitsevaa, kun hommat hoituivat. Tein paljon viikonloppuvuoroja, jolloin harjoitteluvastaavani oli puhelinsoiton päässä, mutta sain mukavasti vastuuta ja kokemusta ongelmatilanteiden ratkaisemisesta.

Kuva 4. Vesimaton käyttöharjoituksia

Olen todella tyytyväinen harjoitteluuni. Se avarsi kokeneen koiraihmisen näkemystä erilaisista koirista ja koiramaailmasta, opetti toimimaan erilaisten ihmisten kanssa, toi paljon näkemystä ja kokemusta sekä uusia ystäviä. Suosittelen kaikille pieneläimistä kiinnostuneille harjoittelupaikaksi Kannuksen ammattiopiston eläinhoitolaa, käytännönjärjestelyt sujuivat hienosti, kennelin henkilökunta oli aivan huippua ja omien koirienkin mukaan ottaminen onnistui. Päivät olivat välillä pitkiä ja raskaita mutta todella antoisia.

 Elina Tolonen, agrologiopiskelija MAA14SN

 

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *