Harjoittelu Turkan ratsurinne Ay:ssä

Olin heinäkuussa 2017 harjoittelussa Turkan ratsurinteellä. Se on ratsastuskoulu Oulun Sanginsuussa. Tein vaihdellen sekä aamu- että iltatallia. Työtehtäviini kuului hevosten ruokinta, vesien vienti laitumille, laidunten tekeminen ja purkaminen, kentän kastelusta huolehtiminen, tallin siivoaminen ja järjestyksen ylläpitäminen sekä leiriläisten ja asiakkaiden avustaminen.

Kuva 1. Uudella laitumella

Suurin osa tallin hevosista on tuntikäytössä olevia aikuisia hevosia ja poneja, mutta mukaan mahtuu myös muutama varsa ja siitostamma. Hevoset ja talli olivat minulle ennestään tuttuja, joten työt sujuivat mukavasti rutiinilla. Vaihtelua päiviin toivat viikon kestävät ratsastusleirit, jolloin olin mm. leiriläisten mukana uittamassa hevosia Äimärautiolla. Pääsin harjoittelun aikana myös vetämään pari maastoretkeä läheiselle laavulle.

Kuva 2. Retki laavulla

Vaikka harjoittelu ei varsinaisesti tuonut minulle mitään uutta, sain silti vahvistettua omaa hevososaamistani. Sain myös ratsastaa harjoittelun aikana työtä vastaan, mikä paransi omaa ratsastustani harppauksella. Tuntemus siitä, että voisin tulevaisuudessa tehdä hevosiin liittyvää työtä, kasvoi.

Henna Pulkkinen, agrologiopiskelija

 

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *