Viiden viikon harjoittelu eläinsairaalassa

Keväällä 2017 suoritin viiden viikon harjoittelujakson Eläinsairaala Evidensialla Oulussa, eläinsairaala sijaitsee Oulun keskustassa Kansankadulla. Keskustan lisäksi Evidensialla on Oulun alueella toimipisteitä Oulunportissa, Haukiputaalla ja Kiimingissä. Valitsin kyseisen harjoittelupaikan, sillä jo valmistuttuani eläintenhoitajaksi mietin lähteväni opiskelemaan klinikkaeläinhoitajaksi, mutta tuolloin mielenkiintoni vei agrologiopinnot. Harjoittelun tarkoituksena oli siis tutustua kokonaisvaltaisesti klinikkaeläinhoitajan työhön.

Evidensia palvelee lemmikkejä ja niiden omistajia todella laajasti. Kansankadun toimipisteeltä löytyy eläinlääkäripalveluiden lisäksi pieni myymälä ja apteekki, josta asiakkaat voivat ostaa lääkkeet eläimille lääkärikäynnin yhteydessä. Myymälästä löytyy laajasti Royal Caninin ja Hill’s Pet Nutritionin kissan ja koiranruokia, myymälästä löytyy myös jonkin verran kissan ja koiran leluja, apteekista saa myös eläimille erilaisia pesuaineita, silmätippoja, lisäravinteita, mato- ja punkkilääkkeitä.

Työtehtäviini kuului toimenpidehuoneiden kaappien täydentäminen, kaapeista tuli löytyä muun muassa kaikenkokoisia neuloja, ruiskuja, kanyyleja, taitoksia, kroonikkoja, maskeja, myssyjä ja verinäyteputkia. Lisäksi yksi tärkeimpiä työtehtäviäni oli huolehtia pyykkihuollosta, eli työntekijöiden työvaatteiden pesu sekä potilailla käytettyjen peittojen, pyyhkeiden ja alustoiden pesu. Hiljaisimpina aikoina tein valmiiksi pentukansioita, jokaiselle pentukerholaiselle luovutetaan pentukansio, kansio pitää sisällään erilaisia hoito-ohjeita.

Pääsin seuraamaan erilaisia leikkauksia muun muassa kastraatioita ja erilaisia silmäleikkauksia. Tarpeen mukaan työskentelin hoitajan parina. Työskennellessäni hoitajan parina pääsin avustamaan röntgenkuvauksissa ja leikkaukseen valmisteltavien eläinten hoidossa, tuolloin valmistelin myös leikkaussalin. Tämä viisi viikkoa oli kokonaisuudessaan mielenkiintoinen ja sai ymmärtämään entistä paremmin sen, kuinka arvokasta työtä eläinlääkärit ja hoitajat tekevät ihmisten lemmikkieläinten vuoksi.

 

Iida Pälsynaho, viimeisen vuoden agrologiopiskelija

 

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *