Mitä tapahtui vuonna 2017? Ainakin ”Aamulla on kiva tulla töihin”

Vuosi alkaa olla lopuillaan ja kohta kaikilla on hetki aikaa hengähtää ainakin joulunpyhien verran. Tämä vuosi on ollut meillä varsin puuhakas. Alkuvuonna meillä arvioitiin sisäisesti tutkinto-ohjelmia, minkä lisäksi aloitimme itsearviointiraportin tekemisen ulkoista auditointia varten. Se osallisti kevään aikana ison joukon ihmisiä ja antoi näkökulmaa siitä, mitkä asiat meillä ovat hyvin ja mihin asioihin on tarpeen paneutua jatkossa. Iso kiitos kaikille teille, jotka annoitte oman panoksenne itsearviointiraportin työstämiseen kirjoittamalla ja kommentoimalla sitä. Yhteisesti tehty raportti on ilmestynyt myös julkaisuna ePookissa, ja kaikki voivat tutustua siihen.

Keväällä myös pohdimme kovasti sidosryhmäasioita, uudistimme sidosryhmäsuunnitelmamme ja hioimme palautejärjestelmiämme. Sekä sidosryhmistä, henkilöstöstä että opiskelijoista on laadittu palautekolmiot, joissa näkyy, mitä kautta keräämme palautetta. Syksyllä saimme ulkoisen auditoinnin vierailun yhteydessä kehittämiskommentin palautejärjestelmien systematisoinnista ja dokumentoinnista. Työ palautejärjestelmien kehittämisen parissa jatkuu siis myös ensi vuonna.

Olemme tuoneet kevään ja syksyn aikana esille, mitä laatujärjestelmän eri lohkot suunnittele – toteuta – arvioi – kehitä tarkoittavat eri työtehtävissä. Nämä ovat mielestämme onnistumisen osatekijöitä. Mukaan saimme ilahduttavasti ihmisiä kertomaan arjestaan, esimerkiksi IT- ja kv-palveluista sekä opettajan työstä. Arki on välillä hektistä, mutta eri tehtävistä huolimatta systemaattisuus näkyy hyvin kaikkien töissä. Jutut ovat ajankohtaisia edelleen ja niitä voi lukea Minun Oamkista.

Henkilökunta, opiskelijat ja sidosryhmät voivat vaikuttaa meillä monin eri tavoin. Olemme halunneet lisätä tietoisuutta vaikuttamismahdollisuuksista, joten teimme  roll upit vaikuttamismahdollisuuksista, ja ne ovat olleet esillä eri tilaisuuksissa. Esimerkiksi opiskelijoiden vaikuttamismahdollisuus ollut näkyvillä Oamkin avajaisissa, Gaalassa ja jokaisella kampuksella. On kuitenkin tärkeää jatkaa myös tästä aiheesta ensi vuonna, jotta kaikki varmasti tietävät omat vaikuttamismahdollisuutensa – niitä nimittäin on!

Syksyllä teimme kovasti työtä ulkoisen auditoinnin parissa. Se tarkoitti lisämateriaalien tekemistä ja kolmannen tutkinto-ohjelman itsearviointia sekä vierailun käytännön järjestelyjä. Auditointivierailu meillä oli marraskuun puolivälissä, ja siihen osallistui haastateltavina iso joukko oamkilaisia, mutta myös ulkoisten sidosryhmien edustajia. Itse tulosta saamme jännittää maaliskuun loppuun asti, jolloin saamme tietää läpäisikö Oamk auditoinnin.

Tässäpä pieni katsaus siihen, mitä tähän vuoteen on sisältynyt. Ainakin arviointia on ollut monessa muodossa ja niiden pohjalta on nostettu myös kehittämiskohteita.  Tarkemmin kannattaa tutustua Heimossa olevaan johdon laatukatsaukseen viimeiseltä vuodelta, jossa myös arvioimme omaa toimintaamme ja seuraamme eri kehittämiskohteiden etenemistä. Katsaus on varsin kattava ja sitä kautta saa hyvän kuvan toiminnastamme ja laatujärjestelmästämme. Lopuksi vielä kuvia tämän vuoden varrelta, ne kertovat osaltaan hyvästä fiiliksestä, mikä kiireen keskellä on kuitenkin ollut. Oikein rauhaisaa ja rentouttavaa joulun aikaa kaikille!

Toivottaa

Sari

P. S. Otsikossa on suora sitaatti henkilöstökyselystä – tästä ajatuksesta on helppo olla samaa mieltä.

 

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *