Brandon Sanderson: Viimeinen valtakunta

Brandon Sanderson: Viimeinen valtakunta

Brandon Sanderson: Viimeinen valtakunta
Jalava 2017, 608 sivua

Brandon Sandersonin Viimeinen valtakunta on Usvasyntyinen-trilogian ensimmäinen osa. Se on kiehtova ja jännittävä kertomus hyvän ja pahan taistelusta Viimeisessä valtakunnassa, jossa taivaalta sataa tuhkaa ja aurinko on verenpunainen. Toivoa ei juuri näy heille, jotka ovat joutuneet pahan vallan alle. Pieni joukko varkaita ja katujen kasvatteja kuitenkin yrittää päästä pahuuden otteesta irti. Mukaan joutuu myös nuori Vin-tyttö, joka ajautuu onnettomasta katuelämästä osaksi vastarintaliikettä. Heitä johtaa usvasyntyinen Kelsier, joka punaisen auringon alla johdattaa joukkonsa uhkarohkeaan hyökkäykseen Viimeisen valtakunnan pahaa Lordihallitsijaa vastaan.

Olen lukenut fantasiaa ennenkin, mutta viime vuosina olen melkein erkaantunut koko genrestä. Tämä kirja kuitenkin palautti uskoni fantasiaan. Kirja valitsi minut eikä toisinpäin. Se suorastaan käveli luokseni. Vähemmän runollisesti sanottuna: asiakas palautti tämän kirjan, minä luin takakannen ja lainasin kirjan itselle saman tien. Näyttää siltä, että asiakas tietää parhaiten; luin kirjan melkein yhteen menoon. Sen henkilöt ja tapahtumat vain vetivät mukaansa, tuntui kuin olisin itse varkaana mukana taistelemassa pahuuden voimia vastaan. Tarinassa ei melskaa lohikäärmeitä tai perinteisiä velhoja. Tarinan sankarit ovat melkein tavallisia ihmisiä, mitä nyt osalla on salaisia voimia. Ehkä siksi heihin oli niin helppo samaistua. Tai sitten itselläkin on usvasyntyisen voimat…

Trilogian toinen osa, Ylenemisen kaivo, ilmestynee huhtikuussa 2018.

Irene N, KIR16KM

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *