Minimalism – live a meaningful life kirjailijoilta Joshua Fields Millburn & Ryan Nicodemus

Minimalism - live a meaningful life    kirjailijoilta Joshua Fields Millburn & Ryan Nicodemus

Kirja, jota suosittelen on kahden miehen kirjoittama kasvutarina ja samalla minimalismin kautta itseapu-kirja, jossa jokainen elämänalue kolutaan läpi yksinkertaistamalla asioita. Yksinkertaistaminen ei tarkoita kaiken uudistamista tavaroita roskiin heittämällä ja vaihtamalla kaikkea ei-mihinkään. Lähestyminen on omalle elämälle sopivien muutosten tekemisessä niin, että onnellisuus voi toteutua omassa elämässään. Merkityksen etsiminen elämässä  ja onnellisuus, kestävyys – ekologisuus  ja rakkaus elämää kohtaan ( ei pelkästään omaansa) ovat tärkeitä esiin nostettuja arvoja. Miehet kertovat osin yhteistä kasvutarinaansa, johon liittyy repaleinen lapsuus, huumausaineet ja kovapalkkainen työ johtoasemassa. Lisäksi velka, ostaminen elämän täyttämiseksi ja valheelliset unelmat tulee ruodittua empiirisenä kokemuksena. Kirja ei ole kuitenkaan englanniksi raskas luettava, ei sisältönsä eikä kielensä vuoksi. Miesten aitous ja elämänsä läpikäyminen – jalostaminen konkreettisina tekoina ja ajatuksina, jotka johtavat muutoksiin esimerkinomaisesti ovat rohkaisevia! Onnellisuus, joka lähtee itsestä ja jota jaetaan muille maailmassa on mielestäni kirjan ydin, jos sen osaa nähdä.

Upea kirja! Heillä on yhdessä ja erikseen kirjoitettua, palkittua kirjallisuutta saatavilla, myös äänikirjana ilmatteeksi luettavissa. He ovat aktiivisia sosiaalisessa ja muussa mediassa. Lisää heidän työstään löytyy sivulla https://www.theminimalists.com

– S.Hongisto, kir16km

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *