Frankesteinin kummajainen – jännittävää lukemista lapsille

 

Nelli Rapp, alaluokkalainen tyttö, on käynyt Hirviöakatemian. Hän on oppinut, että maailma on täynnä uhkaavia vaaroja kuten kummituksia, frankesteinilaisia, ihmissusia ja viemärihirviöitä. Akatemiassa hän on oppinut tunnistamaan vaaralliset otukset ja taistelemaan niitä vastaan. Hänestä on tullut kauhuagentti numero 10. Nelli odottelee malttamattomana ensimmäistä tehtäväänsä ja lopulta saakin sen. Hirviöakatemiaan on mennyt tieto, että Nellin kotikaupungissa asustava ulosottomies Sakari Kivelä on frankesteinilainen toisin sanoen frankesteinin kummajainen. Frankestenilaiset on koottu erillisistä ruumiinosista ja kasvatettu eristyksissä kylmäverisiksi. Heidän aivonsa eivät ole yhteydessä sydämeen, joten he saattavat olla täysin tunteettomia. Epäillään, että kyseinen frankestenilainen syö koiria ja muita lemmikkieläimiä. Se ei tunnu Lontoo-koiran omistavasta Nellistä yhtään mukavalta. Siispä hän ryhtyy hoitamaan tehtäväänsä eli tarkkailemaan ulosottomies Kivelää. Tartu kirjaan, niin saat tietää kuinka sitten käy…

Kirja on toinen osa suositun ruotsalaisen lastenkirjailijan Martin Widmarkin kirjoittamasta ja Christina Alvnerin kuvittamasta kauhuagentti Nelli Rapp-sarjasta. Frankesteinen kummajainen on ilmestynyt vuonna 2003. Kirja on tarkoitettu lukemaan oppineille lapsille. Se sisältää paljon kuvia ja teksti on isoa ja helppolukuista. Tarina on sopivasti jännittävä, mutta päättyy onnellisesti.  Itse luin kirjan esikoululaiselle ja tokaluokkalaiselle ja myös he pitivät siitä. Tarkoituksena on jatkaa sarjan lukemista. Suosittelen kirjaa kaikille seikkailumielisille lapsille ja lapsenmielisille aikuisille.

Lotta Kir16sp

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *