Adeno

Maija Haavisto – Adeno

Kirjan päähenkilö on kolmekymppinen Aava, joka rakastaa pelaamista ja vanhoja pelejä. Hän pitää omakotitalonsa alakerrassa omaa pelimuseota, missä asiakkaat voivat pelata erilaisia vanhoja pelejä, joita ei ole enää alkuperäisenä juuri mistään muualta saatavana. Pelit ovat poistuneet muodista jo aikoja sitten, sillä lisätyn todellisuuden pelit aiheuttivat niin paljon vahinkoa yhteiskunnassa, että niitä alettiin välttämään.

2050-luvun Helsingissä lähes kaikki ihmiset ovat terveitä, eikä Aavakaan ole koskaan ollut kipeä. Sairaudet ovat tabu yhteiskunnassa, missä lääketiede on kehittynyt huippuunsa. Ihmiset juovat vitaa joka räätälöidään jokaiselle ihmiselle henkilökohtaisesti sopivaksi. Vitan uskotaan olevan terveyden edistäjä ja ylläpitäjä. 

Aava huomaa, että media ei kerrokkaan totuutta kaikesta. Myöskään Aavan ihmissuhteet eivät ole niin vahvoja kuin hän on kuvitellut. Aava ei enää ole varma kehenkä tai mihinkä hän voi luottaa.

Adeno on kirja jonka lukee nopeasti hyvän ja koukuttavan juonen vuoksi. Se on mielenkiintoinen sekoitus nostalgiaa, nykyaikaa sekä tulevaisuutta. Esimerkiksi teknologia on kehittynyttä, mutta jotkut nykypäivän asiat ovat saaneet vain uuden nimen tai merkityksen.  Kirja on dystopia, kauhukuva tulevaisuudesta mutta siinä on myös seassa utopiaa eli haavekuvia tulevaisuudesta. Suosittelen kirjaa tieteiskirjallisuudesta kiinnostuneille, niille jotka eivät ole aikaisemmin lukeneet scifikirjoja sekä heille jotka lukevat mielellään Suomeen sijoittuvia kertomuksia.

Jonna K, KIR16KM

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *