Huom! Oamkin blogi poistuu käytöstä
Osana verkkoympäristön uudistustyötä blogisivusto poistuu käytöstä 30.6.2024. Blogien kirjoittajat vastaavat omien tekstien talteenottamisesta ja arkistoimisesta. Ajankohtaisten blogien julkaisemista kannattaa tarjota Oamk Journalille. Blogi on saatavilla lukutilassa sisäverkosta 31.12.2024 saakka.

Lintulaudan elämää: opas talvisten pihalintujen tarkkailuun, Mauri Leivo

Kukapa meistä ei olisi joskus miettinyt nähdessään lintujen talviruokintapaikalla pyrähtelevän linnun, että onkohan tuo se sama lintu, joka myös viime talvena kävi kotipihamme talviruokailulla? Tähän monen mieltä askarruttaneeseen kysymykseen saa vastauksen mainiosta Mauri Leivon Lintulaudan elämää kirjasta. Ja kyllä, talvisilla lintulautavierailuilla todetuista ikäennätyksistä, rengaslöytöaineiston mukaan on todettu todellisia lintulautojen ikäkonkareita, kuten variksen joka on käynyt talvisin samalla talviruokintapaikalla peräti 17:sta vuotta.

Kirja sisältää runsaasti kiinnostavia tietoiskuja talvisten lintujen lajistosta, ekologiasta ja elämästä. Kirjasta saa myös hyviä vinkkejä lintujen talviruokintaan, että tietoa talvilintujen ruokintapaikkojen karvaisista kuokkavieraista. Kirja pureutuu myös lintujen ääntelyyn ja käyttäytymiseen. Kirjasta saa myös hyvää tietoa, linnuista ja ”lintulautailusta” harrastuksena. Kirja on selkeä, kansantajuinen ja hienoilla oivaltavilla valokuvilla kuvitettu teos. Mielestäni juuri talvi on oiva aika aloittaa lintuharrastus. Talvella lintujen määrä on rajallinen ja linnut on helppo bongata kotipihan lintujen talviruokintapaikalta, on helppo oppia tunnistamaan uusia lajeja. Tätä kirjaa voi suositella uuden harrastuksen tueksi. Huomaa, että kirjan tekijä on hyvin perillä talvilintujen elämästä, onhan kirjan tekijä porvoolainen biologi, kirjoittaja ja valokuvaaja, jolla on yli neljänvuosikymmenen kokemus lintuharrastuksesta.

Mutta missähän talviset pihalinnut viettävät yönsä? Menevätköhän kaikki linnut sille kuuluisalla yöpuulle? No vastauksia myös näihin kysymyksiin saat Lintulaudan elämää kirjasta!

Tarja Frilander, KIR16KM

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *