Will Grayson, Will Grayson

John Green, David Levithan – Will Grayson, Will Grayson

Eräänä yönä kaksi poikaa tapaavat kuin kohtalon asettamana. Heitä yhdistää sama nimi, Will Grayson. Heillä ei ole mitään muuta yhteistä, mutta yöllinen kohtaaminen muuttaa heidän molempien elämän.

Kirjassa joka toinen luku kertoo Will Graysonin ja joka toinen will graysonin näkökulmasta. Will Grayson haluaisi viettää elämäänsä varjossa ja osana massaa, mutta se osoittautuu vaikeaksi, kun paras ystävä sattuu olemaan Tiny, joka on Will Graysonin mukaan maailman isokokoisin, homoin ja huomiota herättävin poika, joka rakastuu joka päivä uuteen ihmiseen.

will grayson on masentunut poika, joka ei halua tunnustaa homouttaan. will oleskelee pakonomaisesti kaverinsa Mauran kanssa, joka tuntuu olevan hieman ihastunut williin. williä ei kiinnosta muu kuin Isaac, johon will tutustui netissä, jota hän päättääkin lähteä tapaamaan Chicagoon.

Kirjassa käsitellään itsensä ja oman paikkansa löytämistä. Kirjan keskeisimpiin teemoihin kuuluu myös rakkaus, ystävyys, identiteetti ja unelmat. Kirjan keskeisimmäksi tapahtumaksi nousee myös Tinyn omaelämäkerrallinen musikaali, joka hän on käsikirjoittanut, ohjannut, tuottanut ja, jonka pääosaa hän itse esittää.

Kaikki will graysonin näkökulmasta kirjoitetut luvut on kirjoitettu vain pienillä kirjaimilla, korostuksena will graysonin masentunutta ja välinpitämätöntä elämänasennetta. David Levithan on kirjoittanut will graysonin osiot ja John Green on kirjoittanut Will Graysonin osuudet.

Maija Koivulampi
KIR16SP

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *