Joyce Carol Oates: Kosto: rakkaustarina

Joyce Carol Oates: Kosto: rakkaustarina

Kirjan tapahtumat sijoittuvat pikkukaupunkiin Yhdysvalloissa 90-luvun lopussa. Leskeksi jäänyt, nuori yksinhuoltajaäiti Teena joutuu järkyttävän seksuaalisen väkivallan uhriksi paikallisen poikalauman toimesta. Tekijöitä ei tuomita yhteisön tuomitessa Teenan hänen ulkonäkönsä, käytöksensä ja elämäntapansa vuoksi. Teena selviää hengissä, mutta masentuu ja menettää elämänhalunsa välittämättä saada oikeutta.

Teenan 12-vuotias tytär Bethie säästyy väkivallalta, mutta kuulee piiloutuneena äitinsä pahoinpitelyn. Bethien lapsuus päättyy siihen iltaan ja hän kantaa tapahtumia mukanaan loppuelämänsä.

Paikallinen nuori poliisi Dromoor ei hyväksy oikeuden päätöksiä ja ottaa oikeuden omiin käsiinsä syyllisten rankaisemiseksi. Dromoor ja Teena eivät kunnolla tunne edes toisiaan, mutta Dromoor kostaa tekijöille oikeudenmukaisuutta tavoitellessaan Teenan kokeman vääryyden.

Kyseessä on psykologisen jännityskirjallisuuden genreen kuuluva kirja. Kirjan alun väkivallalla ei mässäilty, mutta herkemmät lukijat voivat järkyttyä.Tarina tempaisi mukaansa ja noin 150-sivuinen kirja oli helposti luettavissa yhdeltä istumalta. Kirjan kertoja on ulkopuolinen henkilö, joka Bethietä koskevissa luvuissa päiväkirjamaisesti kertoo tapahtumista. Rakkaustarina-osuus ei minulle avautunut ennen kuin kirjan viimeisellä sivulla.

Tuija H. KIR16KM

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *