My Very Finnish Story

Today KILKAS project organized an inspiring happening – My Very Finnish Story – that was dedicated to support and motivate foreign degree students in their aspirations to stay in Finland after their graduation. In this event several foreigners that permanently live in Oulu told their survival stories – how they found their path to settle in Oulu. Their example showed how persistency, own activity and networking together with Finnish language skills had opened the doors for them. Some of them are entrepreneurs, some employed. What they had in common was that they had found their own way of doing things, their strengths and passion.

Tänään Teuvo Pakkalan kadun kampuksella järjestettiin KILKAS hankkeen toimesta tapahtuma – My Very Finnish Story- jossa kuusi ulkomaalaista, Ouluun elämänsä rakentanutta henkilöä kertoi inspiroivan tarinansa siitä, millaisten vaiheiden kautta oli tänne asettunut. Useimmat heistä olivat Oulun ammattikorkeakoulun entisiä opiskelijoita.Kohderyhmä koostui lähinnä ulkomaalaisista tutkinto-opiskelijoista.

Tarinat upposivat yleisöön ja kohdeyleisö koki tapahtuman erittäin inspiroivana. Kuulimme mm. huikean tarinan siitä, miten Mukti Paudel oli Business Kitchenin inspiroimana luonut oman yhteisöllisen Nepgo toimintalustan edistääkseen innovaatio hubien muodostamista ja yrittäjien ja organisaatioiden kohtaamista kotimaassaan Nepalissa.

Jason ”The Polar Bear” kertoi oman tarinansa siitä, miten rantautui Suomeen ja vaihtoi alaa. Hän on sarjayrittäjä ja aktiivinen mm. Start Up Refugeessa, kuten Muktikin. Jason on myös perustanut Industryhack yrityksen, joka tuo yhteen suuria yrityksiä, Start Up yrityksiä sekä softan kehittäjiä.

Esimerkillään kaikki tilaisuudessa esiintyneet henkilöt kannustivat Suomessa asuvia ulkomaalaisia opiskelijoita verkostoitumaan, olemaan aktiivisia, oppimaan paikallista kieltä ja löytämään omat vahvuutensa. Tässä on pohdittavaa myös meille suomalaisille.

My very Finnish Story –seminaarissa kokemuksistaan kertoivat mm. asiantuntija Dlovan Ishaya (BusinessOulu), ravintoloitsija Oskar Eduardo Vera de la Rosa (ravintola Coyoacan) ja Senior Software Developer Jason Brower (Industryhack Oy).

Outi Sutinen, lehtori

 

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *