Cathy Cassidy – Hunajanmakea

Honey Tanberry, 15 vuotta, on tasaista tahtia sotkenut elämäänsä muutaman viime vuoden ajan ja muuttaa viimeisimmän tempauksensa jälkeen isänsä luokse Australiaan. Tavoitteena on uusi alku: ei bileitä, poikia, lintsaamista tai huonoa käytöstä. Honey aikoo olla tästä eteenpäin kunnon tyttö, joka ei etsi ikävyyksiä. Aluksi kaikki sujuukin suhteellisen hyvin isän, tämän yllättävän mukavan uden tyttöystävän ja uusien ystävien kanssa. Hektistä kotielämää Englannissa sisarusparven keskellä ei ole ikävä. Ja vaikka Honey pysyttelee kaukana pojista, viaton ystävällismielinen keskustelu sosiaalisen median välityksellä, tai ehkä pieni flirtti, ei ole koskaan tappanut ketään vai mitä?

Kukaan ei kuitenkaan jaksa lukea kirjaa, jossa ei tapahdu mitään ikävää. Tyttökoulussa on rankkaa. Isän itsekkyys ja äkkipikaisuus, jotka olivat vanhempien eron jälkeen ehtineet unohtua, muistuttavat itsestään.  Pikkusiskoillakin on rankkaa, eikä hohdokas australialaiselämä ole sama asia kuin maatilamajoituksen kotoisuus. SpiderWeb-somekaveri, nimimerkki Surffari16, vaikuttaa ajan myötä vähemmän ja vähemmän hohdokkaalta. Kenties ajan myötä jopa vaaralliselta…

Hunajanmakea on Suklaamuruset-sarjan viides osa. Jokainen romaani kertoo tarinansa eri hahmon näkökulmasta, aloittaen Tanberry-Costello-perheen siskoksista ja siirtyen myöhemmin muihin tutuksi tulleisiin hahmoihin.  Ehdin jo odottaa Honeyn näkökulma kauan, perheen ongelmateini kun jäi aiemmissa osissa etäiseksi ja antoi itsestään varsin yksiulotteisen kuvan. Olin oikeassa siinä, että pinnan alta paljastui paljon muuta kuin ilkeilyä ja teinikapinaa!

Venla Valikainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *