Punainen Puutarha / Alice Hoffman

Alkuperäisteos: The red garden 2011

Suomennos Raimo Salminen 2012

Kustantaja Gummerus

Kirjailija Alice Hoffman on vuonna 1952 syntynyt Yhdysvaltalainen kirjailija, joka kirjoittaa lapsille, nuorille ja aikuisille. Hoffmanin tuotannosta on tehty useita elokuvia. Hoffmanin kirjoissa on yleensä hiven mystiikkaa ja niin on tässäkin teoksessa.

Punainen puutarha -kirjassa on 14 novellia, joissa kuljetetaan lukijaa Blackwellin kaupungin ja 1750-luvulla kaupungin perustaneiden uudisraivaajien ja heidän perheidensä tarinaa nykyaikaan. Kirjassa perheet kasvavat, rakastutaan, erotaan ja sukupolvet vaihtuvat. Novelleissa näkyy myös Yhdysvaltojen yleinen historia siirtokuntien perustamisesta 1900-luvun loppuun.

Blackwellin ympäristössä on paljon karhuja ja siksi kaupungin alkuperäinen nimi oli Bearsville. Läheinen Eal -joki piti asukkaat hengissä pahojen nälkävuosien aikana ja vaikutti seudun elämään muutenkin. Kirjan novelleissa näkyy kaupungin ympäristö ja se onkin yksi kirjan henkilöhahmoista. Kaupunkiin tulee uusia asioita, jotka jäävät perinnöksi jälkipolville kuten Appleseadin istuttama omenapuu ja romanien tuoma koira, josta periytyvät lähes kaikki kaupungin koirat. Punainen puutarhan on yksi pysyvistä asioista Blackwellissä, se on kaupungin perustaneen perheen puutarha, jossa on punaista multaa, vaikka muualla kaupungissa sitä ei tavata. Kaikki kasvit, joita puutarhaan istutetaan kukkivat ja kasvavat punaisina tai punertavina.

Punaista puutarhaa on kirjailijan omilla kotisivuilla tarjottu sekä aikuisille että nuorille. Kirja sopii hyvin lyhyisiin lukuhetkiin.

HeliA (kir16km)

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *