Iltasatuja kapinallisille tytöille

Iltasatuja kapinallisille tytöille on moderni satukirja tytöistä ja naisista. Kirja kertoo meille sadan tytön ja naisen tarinan. Tositarinan. Tarinoiden tytöt ja naiset ovat kotoisin eri maista ja ovat eri ikäisiä. Tarinoiden henkilöt edustavat jokainen eri ammattia/alaa. Tarinoiden tytöt ja naiset ovat myös eri aikajanalta historiasta.

Nuorin esimerkki lienee koululainen 2000-luvulta, vanhin esimerkki on faarao egyptistä. Tarinoiden naiset edustavat eri ammatteja: lentäjä, merirosvo, urheilija, räppäri, malli….. Tarinoiden on tarkoitus voimaannuttaa tytöt huomaamaan, että huolimatta kaikista esteistä jokainen voi saavuttaa unelmansa. Tarinoissa tuodaan esille mitä esteitä kullakin tytöllä/naisella oli elämässään, mikä hänen unelmansa oli ja miten hän saavutti sen. Tarinat on kirjoitettu niin, että lapsille ne kirjoitusasultaan sopivat. Tarkoitan sitä, että kuolemia ja tapaturmia on siloiteltu ja ne tuodaan esiin pehmeämmin. Siitä huolimatta kirja sopii aikuisellekin. Tarinat ovat mielenkiintoisia.

Lisäksi kirjassa on kaunis kuvitus. Jokaisen tositarinan kohdalla on tarinan tytöstä/naisesta piirretty kaunis  ja värikäs kuva. Kuvittajina on myös toiminut naisia ympäri maailmaa. Kuvitus todella vaikuttaa, se piristää ja kiinnostaa. Kirjan lopussa on lapselle tyhjä kuvitussivu, johon hän voi piirtää oman kuvansa ja viereiselle sivulle kirjoittaa oman tarinansa.

Kirja syntyi joukkorahoituksella. Se keräsi uskomattoman määrän yksityisten henkilöiden lahjoittamaa rahaa. Itse asiassa toiseksi eniten, mitä kirja on kerännyt joukkorahoituksella. Kirjan ovat kirjoittaneet Elena Favilli ja Francesca Cavallo Italiasta.

Nina Keränen kir16sp

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *