Oamkin koneosasto somessa ja videoina

Seuraa meitä Instagramissa: https://www.instagram.com/oamk_kone/

Seuraa meitä Facebookissa: https://www.facebook.com/oamkKone/

Seuraa meitä Twitterissä: https://twitter.com/oamk_kone

Oamkin konetekniikan opiskelu kannattaa. Valmistut alalle, jolla on vahva jalansija työelämän ja teknologian muutoksessa. Opiskelu on välillä haastavaa, mutta työ palkitsee tekijänsä ja saat monen eri toimialan tarpeisiin vastaavan koulutuksen. Koneita ja laitteita tarvitaan tulevaisuudessakin, vaikka tieto digitalisoituu.

Konetekniikan opiskelussa valitaan suuntautumisvaihtoehto ensimmäisen vuoden keväällä. Suuntautumisvaihtoehtoja koneosastolla on kolme: tuotantotekniikka, auto- ja kuljetustekniikka sekä koneautomaatio. Lisätietoja koulutuksestamme löydät esittelydioista: http://www.oamk.fi/files/5515/1634/5935/Konetekniikan_esittelydiat.pdf  .

Konetekniikan insinöörinä työllistyt erinomaisesti. Saat opiskelun aikana verkostoja, jotka avaavat suhteet työelämään. Kesäharjoittelut, projektiopinnot ja opinnäytetyö luovat työpaikan suurimmalle osalle opiskelijoitamme. Opinnoissasi voit samalla suorittaa sekä suomalaisen että saksalaisen insinööritutkinnon, mikä takaa laajat työllistymismahdollisuudet meillä ja maailmalla.

Koneautomaation suuntautumisvaihtoehdossa pääset perehtymään monipuolisesti innovatiiviseen koneiden, rakenteiden ja laitteiden tuotekehitykseen.  Koneautomaatioon perehtyneenä koneinsinöörinä osaat vastata esimerkiksi kysymyksiin, miten tuotekehitys teollisuudessa toimii ja kuinka automaation ohjausjärjestelmät suunnitellaan. Koulutuksessa käytät nykyaikaisia tuotekehitysympäristöjä kuten 3D-suunnittelu- ja simulointiympäristöjä suunnittelusta valmistukseen.

Prototyyppi- ja tuotantovaiheeseen konetekniikan laboratorioissamme on uusimpia laitteistoja, esimerkiksi 3D-tulostimia, vesileikkuri, koneistuskeskuksia, robotteja. Tärkeänä osana opintojasi ovat nykyaikaisen robotisoidun tuotantoautomaation suunnittelu ja toteuttaminen teollisuuden tuotekehitysprojekteissa.

Tuotantotekniikka, tuo teknologian ja työelämän uudistuksen aallonharjalla seilaava konetekniikan suuntautumisvaihtoehto, suunnittelee ja toteuttaa robotiikan ja automaation käyttöönottoja. Koulutuksessa syvennyt erityisesti tuotanto- ja valmistusjärjestelmiin, tehtaiden toimintoihin sekä laadun syntymiseen, tarkkailuun ja hallintaan. Perehdyt myös logistiikkaan valmistusjärjestelmien suunnittelussa. Kansainvälinen hitsausinsinöörin pätevöityminen on lisäksi ulottuvillasi.

Auto- ja kuljetustekniikan suuntautumisvaihtoehdossa pääset tutustumaan uusimpaan sähkö- ja hybriditekniikkaan sekä osallistumaan laboratorio- ja kenttäolosuhteissa tapahtuvaan testaukseen. Emme opeta teoriassa mitään, mitä ei voitaisi käytännössä laboratorioissamme tutkia. Sen näet vaikkapa täysin alusta asti rakentamastamme kilpa-autosta: http://www.oamk.fi/fi/tutkimus-ja-kehitys/nrc/. Koulutuksessa tutustut myös autojen jälkimarkkinointiin. Lisäksi sinulla on mahdollisuus jo opintojesi aikana osallistua katsastuksen alalletulokoulutukseen, jolloin saat katsastusinsinöörin pätevyyden.

Opiskeluaikana voit päästä opiskelemaan useiden vaihto-opiskelijoiden kanssa.  Vaihto-opiskelijoiden parissa kartutat kielitaitoasi, opit uutta toisista kulttuureista ja kenties saat itsekin kipinän lähteä vaihtoon.  Videossa näet Oulua ja suomalaisuutta vaihto-opiskelijan silmin.

Ulm on yksi suosituimmista vaihtokohteista. Kaksoistutkinto mahdollistaa lähes vuoden opiskeluvaihdon Saksan Ulmissa. Aluksi suoritettava opinto vaihtojakso ja sen jälkeen suoritettava harjoittelu takaavat monipuolisen ja opettavaisen kokemuksen kansainvälisestä toiminnasta. Videossa näet, minkälainen paikka Ulm on ja mitä mahdollisuuksia vaihto voi antaa.

oamk_kone

Tunteella ja taidolla, Oamk Konetekniikka. Jo vuodesta 1894. Olemme Suomen kuudenneksi suurimman ja hakijamäärältään neljänneksi suosituimman ammattikorkeakoulun Konetekniikan tutkinto-ohjelma. Yhteisenä tavoitteena meillä on ylläpitää vetovoimaista, haluttua ja nykyaikaista koulutusohjelmaa, sekä luoda opiskelijoillemme insinöörin identiteetti ja sen avulla luoda opiskelijasta rautainen ja työllistyvä insinööri! Oletko sinä seuraava Konetekniikan insinööri? Pallo on sinulla!

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *