Huom! Oamkin blogi poistuu käytöstä
Osana verkkoympäristön uudistustyötä blogisivusto poistuu käytöstä 30.6.2024. Blogien kirjoittajat vastaavat omien tekstien talteenottamisesta ja arkistoimisesta. Ajankohtaisten blogien julkaisemista kannattaa tarjota Oamk Journalille. Blogi on saatavilla lukutilassa sisäverkosta 31.12.2024 saakka.

Vähämuovisempi kirjasto

Oamkin kirjasto otti osaa muovittomaan maaliskuuhun! Julkishallinnollisessa organisaatiossa muovin välttäminen on vaikeaa, mutta jokainen pieni muoviton askel on eteenpäin. Alla muutamia:

Kangaskasseja myytävien muovikassien sijasta. Tarjosimme kantokykynsä ylittäneille asiakkaille kantoavuksi muovikassien sijasta kangaskassin, jonka voi palauttaa seuraavalla käynnillä. Kassit hankittiin ekologisesti ja kustannustehokkaasti keräämällä kassikolehti asiakkailtamme. Tällä tempauksella lyötiin monta kekekärpästä yhdellä iskulla!

E-kirjat ja elektroniset aineistot ylipäänsä ovat ainoa laina-aineistomme, jonka saa käyttöönsä täysin muovittomasti. Päätelaitteen muovipitoisuus kun ei ole enää kirjaston vastuulla. Kirjastot ovat kontaktimuovin suurkuluttajia, sillä se pidentää merkittävästi painotuotteiden käyttöikää erityisesti kurssikirjojen ja nuottien osalta. Sähköisten aineistojen alati lisääntyvä määrä lohduttaa hieman ympäristötietoisen kirjastotädin muoviahdistusta.

Muovisen kirjastokortin mobiiliversio lanseerattiin alkuvuodesta.

Katastrofin aineksia -dokumenttielokuva seuraa Websterin perheen elämää vuoden ajan, kun öljyn kulutus on minimoitu, mutta samalla pyritään pitämään yllä espoolaista keskiluokkaista elintasoa. (Lähde)

 

 

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *