Koiramäen talossa – Mauri Kunnas

Koiramäen talossa on opettavainen lastenkirja, joka kuvaa minkälaista elämää elettiin suomalaisissa maalaistaloissa 1800-luvulla. Sadun tapahtumat sijoittuvat kevään ja syksyn välille, joka oli maalaistalossa kiireisintä aikaa. Koiramäen taloa asuttavat Koiramäen perhe: isäntä, emäntä, lapset, mummo ja vaari sekä rengit ja piiat. Aika ajoin talossa piipahtaa kylässä myös ruotiukko.

Talossa ja sen pihapiirissä riittää monenlaista puuhaa. Koiramäen väen arkea ja askareita on kuvattu hauskasti ja vaihe vaiheelta, ja vaikka asiat on ilmaistu yksinkertaisesti nuorempia lukijoita ajatellen, on tarina täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia, jotka tempaavat varttuneemmankin lukijan mukaansa. Koiramäen talossa on hieno kuvaus suomen historiasta ja omavaraistalouden harjoittamisesta.

 

Kunnas, M. 1980. Koiramäen talossa. Helsingissä: Otava.

 

Pauliina Pietarila

Kir16sp

OAMK

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *