Harjoittelu ProAgrialla

Kesällä 2016 olin harjoittelussa ProAgrialla Oulussa. ProAgrialla pääsin monipuolisesti tekemään ja tutustumaan erilaisiin työtehtäviin. Pääsin tilakäynneille mukaan eri asiantuntijoiden kanssa. Jokaisella asiantuntijalla on oma toimenkuvansa, joten jokaisen kanssa pääsi näkemään ja kokemaan hieman erilaisia asioita. Leilan kanssa teimme paljon viljelysuunnitelmia ja tukihakuja, Maaritin kanssa maisemansuunnittelua, Juhan kanssa kierrettiin kymmenillä pottupelloilla ja Sannan kanssa kävimme lihakarjatiloilla.

ProAgrialla pääsin osallistumaan Karjakompassi-koulutukseen, jolla voidaan suunnitella ja seurata maitotilojen kokonaisuutta. Karjakompassilla suunnitellaan ruokintaa ja sitä pystytään seuraamaan. Ohjelmalla voidaan myös laskea tuottoennuste ja tuotantokustannukset. Koulutus oli hyödyllinen ja sen aikana ohjelmaa käytiin monipuolisesti läpi ja opeteltiin sen käyttöä. Teimme myös harjoitellessa ruokintasuunnitelmat oikeille tiloille.

Kesän aikana tein toisen harjoittelijan kanssa tyytyväisyyskyselyn ProAgrian tuotannon ohjaus –palvelun asiakkaille. Kysely tehtiin puhelimitse. Tuloksista kokosimme yhteenvedon, jossa vastauksia oli analysoitu. Lisäksi pääsin tekemään sekä ProAgrian sisäistä kirjanpitoa että asiakkaiden yhdenkertaista kirjanpitoa Wakka-ohjelmalla.

Suosittelen ProAgriaa harjoittelupaikkana jokaiselle, joka haluaa tutustua monipuolisesti maatalouden asiantuntijatehtäviin! 

Kati Kaartinen
MAA14SN

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *