Työharjoittelussa Hankkijalla

Suoritin Maaseutuharjoittelu II:n Hankkijan Kempeleen myymälässä talvella 2018. Harjoittelujakso kesti kolme kuukautta. Työviikot olivat viiden päivän mittaisia, sunnuntain oli aina vapaapäivä. Viikon toinen vapaapäivä oli joko lauantaina tai jonain muuna viikonpäivänä. Työvuorojen suunnittelussa joustettiin tarpeiden mukaan, mikä mahdollisti myös muiden opintojaksojen suorittamisen ja opinnäytetyön tekemisen harjoittelujakson aikana.

Normaali työpäivä alkoi myymälän siistimisellä sekä ovien avaamisella. Päivän aikana työtehtävät koostuivat myymälän kauppakunnon ylläpitämisestä, asiakaspalvelusta, kassatyöskentelystä sekä tavaroiden vastaanotosta. Myymälän siisteyttä ylläpidettiin aktiivisesti sekä hyllyjä täytettiin aina puutteita havaitessa. Kiireettömämpinä päivinä järjestelimme myymälää uusiksi osasto kerrallaan. Päivän lopuksi iltavuorossa huolehdittiin myymälä iltakuntoon sekä laskettiin kassat.

Ohjauksesta ei harjoittelussa ollut puutetta, sillä olin talon ainoa työharjoittelija harjoittelujakson ajan. Opastusta olikin aina saatavilla sitä tarvittaessa, joten työpäivät sujuivat sulavasti. Työpäivien aikana opin uutta ja sain kertausta jo aiemmin opituista asioista myymälän työntekijöiltä, sekä tutustuessani myymälän tuotteisiin ja niiden käyttöön kuin myös opastaessani asiakkaita.
Parempi ajankohta harjoittelulle olisi voinut olla kesällä, sillä talvi maatalouskaupan alalla on hiljaisempi. Kevättä kohden myymälä sitten piristyi hiljakseen. Hyvä puoli tässä kuitenkin oli se, että sain rauhassa sekä opetella talon tavoille että käyttämään kassaa suurempia ruuhkia aiheuttamatta.

Työpäivät olivat vaihtelevia ja työilmapiiri Hankkijalla oli kannustava ja mukava. Tavoitteenani harjoittelussa oli oppia maatalouskaupan alalla toimiminen sekä kehittyä asiakaspalvelutyöskentelyssä. Koen onnistuneeni harjoittelujakson aikana näiden tavoitteiden saavuttamisessa.

Eveliina Saukko, agrologiopiskelija

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *