Hevosen hoitoa Heinävedellä

Suoritin harjoittelun Koikkalan tilalla elokuusta marraskuuhun 2017. Tila sijaitsee Heinävedellä Etelä-Savossa ja se on pariskunnan pitämä hevos- ja metsätalouteen painottuva tila. Minun työntehtäväni sijoittuivat hevostalouteen. Tein tasaisesti tallitöitä, sekä aamu- että iltatalleja. Työnkuvaan kuului hevosten hoito, ruokinta, tarhaaminen, heinien ja vesien vienti ulos, hevosten loimitus sään mukaan, tallien siivous ja järjestyksen ylläpito, sekä hevosen hoitajana toimiminen valmennus- ja kisamatkoilla.

Karkki ja Pinja tarhassa

Tallilla on yhteensä 8 hevosta. Kolme niistä on tallin pitäjän omia hevosia, kaksi on koulutettavana/ratsutettavana ja kolme yksityisomistuksessa olevia. Pitäjän omista hevosista Karkki ja Pinja ovat ratsastuskäytössä ja Pinja toimii myös terapiaratsuna. Oliviaa koulutetaan. Tila ja sen käytännöt ovat minulle tuttuja, sillä olen käynyt siellä ratsastamassa jo monta vuotta. Harjoittelu ei kuitenkaan ollut pelkkiä tallitöitä, vaan tälle ajalle mahtui myös reissu Helsinki International Horse Show’hun, jossa olimme vapaaehtoisina töissä, sekä Suomenratsujen kuninkaalliset Ypäjällä Onnin kanssa ja Eversti Christian Carden valmennusviikonloppu Mäntsälässä.

Onnin kanssa  Ypäjällä

Harjoittelu keskittyi minulle tuttuihin asioihin, mutta sain syvennettyä osaamistani hevosten parissa. Reissujen ansiosta sain myös uusia kokemuksia ja kontakteja hevosalalta. Olen jo pitkään miettinyt tulevaisuutta hevosenhoitajana, ja harjoittelu antoi lisää kipinää tämän haaveen edistämiseksi. Sain myös kehitettyä ratsastustaitoani, sillä pääsin säännöllisesti ratsastamaan harjoittelun aikana.

Roosa Eklund, agrologiopiskelija

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *