Toinen kesäni Viljelijän (Avena) Bernerillä

Toinen kesäni Viljelijän Bernerillä oli hyvin erilainen verrattuna kesään 2017. Kesä 2018 jää muistiin kuumana ja kuivana eli aivan vastakohtaisena kuin vuotta aikaisempi kylmä ja sateinen kesä. Työpaikkani sijaitsi Kokemäen myyntikonttorilla Satakunnassa. Myyntikonttorilla työskentelin pääasiassa Sanna-Riikka Wahalan ja Eeva-Liisa Lehdon kanssa, jotka ovat molemmat aivan huipputyyppejä.

Toimenkuvaani myyntikonttorilla kuului palvella asiakkaita, vastata varastosiirroista ja kuorman purusta. Kesän aikana pääsin tutustumaan myös Yaran satelliittipalveluun Yaran edustajan kanssa. Kaksi päivää heinäkuun alussa meni Okra -maatalousnäyttelyssä, jossa tapasin paljon Bernerin työntekijöitä ympäri Suomen ja juttelin asiakkaiden kanssa. Okrassa ei meinannut malttaa pysyä aloillaan, vaan välillä täytyi lähteä itsekin kiertämään aluetta ihmettelemässä, mitä kaikkea näytille on tuotu ja millaisia yrityksiä on mukana.

Okra-näyttely

Tuntuu siltä, että kasvinsuojeluaineiden nimiä on tarttunut salavihkaa mieleeni kesän aikana. Osaan yleensä jo sanoa, onko kyseessä rikkakasvien, kasvitautien vai tuholaistorjunnan aine ja mille viljelykasveille ainetta saa käyttää. Erityisesti tuhohyönteisten torjunta-aineet jäivät tänä vuonna mieleen!

Kesän aikana syntyi yhteistyökumppanuus: Viljelijän Avena Berner, kun tuotantopanoksia myyvä Viljelijän Berner ja viljakauppaa tekevä Avena solmivat yhteistyösopimuksen keskenään. Yhteiseksi nimeksi tuli Viljelijän Avena Berner. Yhteistyön myötä Avenan työntekijät voivat tästedes myydä tuotantopanoksia siinä missä Bernerin työntekijät voivat osallistua viljakauppaan.

 

Annariina Kokko, agrologiopiskelija

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *