Naamiohuveja ja jykevää asiaa messuilla

Miksi pukeutua keskiviikkoaamuna Esimies & henkilöstö -messuilla venetsialaiseen naamioon? Koska mää voin! Tai sitten Tanssi tähtien kanssa -tuomari Helena Ahti-Hallbergin hihasta nykäisy ja kommentti ”Tulkaa rouvat kokeilemaan” vaan upposi meihin.

 

 

 

 

 

 

 

Messuille osallistuminen on joidenkin mielestä jo ”so last season”. Miksi mennä messuille, kun yritykset voi kontaktoida netissä, asiantuntijoiden näkemykset voi lukea heidän blogeistaan ja LinkedInissä voi verkostoitua ammattilaisten kanssa?

 Digitaalisuus tuo elämäämme paljon hyvää, mutta livenä paikan päällä oleminen antaa asioille paljon lisäbuustia. Susanna Rahkamon väitöskirja huippuammattilaisuuden syntymisestä on varmasti mielenkiintoista luettavaa, mutta puolen tunnin esitys tiivistää ydinkohdat kuuntelijaystävälliseksi paketiksi.

 Rahkamon mukaan huippuammattilainen kehittää uusia ideoita pallottelemalla niitä muiden kanssa. Ammattilainen on periksiantamaton ja toimeenpanotaitoinen. Parhainkaan ideanikkari ei ole huippuammattilainen, jos asioita ei viedä käytäntöön saakka!

Messujen ihmisvilinässä voi nähdä asioita selkeämmin. Yrityskulttuuria, jossa teemme töitä, ei arjessa ehdi pohtia tai sitten sitä vaan menee ajoittain ”laput silmillä”. Leidenschaftin Panu Luukka käsitteli aihetta poikkeuksellisen freesillä tavalla. Tulipa samalla opittua jälleen yksi uusi määritelmä yrityskulttuurille: ”Yrityskulttuuri tarkoittaa sitä, mitä tapahtuu, kun kukaan ei ole katsomassa.” Niinpä – William Wolfram on hienosti kiteyttänyt asian!

 Työtekijäymmärrystä pidetään tärkeänä toivotunlaisen työntekijäkokemuksen saavuttamiseksi. Leidenschaftin Siqni.fi –kyselyllä asiaan voi pureutua näppärästi. Monella työpaikalla viilataan tulospalkkausjärjestelmiä ja puhutaan yrittäjyyden mahdollistamisesta. Mutta mitä työntekijät asiasta tuumaavat?

 Siqni.fi –kyselyn perusteella työelämän merkityksellisiin asioihin 2017 kuului mielekkäät työtehtävät (42 % vastaajista oli tätä mieltä). Työpaikan vahva yhteishenki ja oikeudenmukainen palkka ja luontoisedut olivat seuraavat tärkeät asiat. Omaan suoritukseen tai organisaation tulokseen sidottu palkkiojärjestelmä oli vain 7 %:lle tärkeä. Top 30 listan hännänhuippuna oli mahdollisuus freelance –tyyppiseen työskentelyyn (tärkeä 1 %:lle vastaajista). Kannattaa siis kysyä ja suunnata toimia työntekijöiden kokemusten perusteella!

 Messuilla kuljeskeluun sisältyy paljon tuttua ja turvallista: Fazerin sinistä, arvontoja ja käyntikortteja. Ja tällä kertaa siis myös venetsialaiseen naamioon pukeutumista ja Partybooth-koppiin kuvaan tälläytymistä. Kun seuraavan kerran kerätään ideoita työyhteisön tapahtumaan, tulee mieleen idea: ”Hei, tilataanko Partybooth? Me testattiin sitä messuilla. Se oli hauska ja sai hyppämään hetkeksi sinne paljon puhutulle epämukavuusalueelle!”.

Tiina Gallén ja Eija Rajakangas

 

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *