Best Teaching Moments

Hochschule der Medien (https://www.hdm-stuttgart.de/ ) on Kulttuurin osaston viestinnän tutkinto-ohjelman yhteistyöoppilaitos, jossa opiskelee media-alaa 5000 opiskelijaa. Oppilaitos tarjoaa 11 englanninkielistä mielenkiintoista vaihto-ohjelmaa (30 ECTS) kansainvälisille yhteistyökumppaneille syys- ja kevätlukukaudelle. Oppilaitos on hyvin halukas ottamaan vastaan oululaisia media-alan opiskelijoita. Tällä hetkellä opiskelijavaihto on yhdensuuntaista Stuttgartista Ouluun päin.

Tarjolla olevat Minor-vaihto-ohjelmat kansainvälisille vaihto-opiskelijoille. Lisätietoa
https://www.hdm-stuttgart.de/english/exchange_students/minors

Erasmus+-henkilöstövaihtomme kohteena oli Center for Learning and Development (https://www.hdm-stuttgart.de/hochschule/organisation/organigramm/ansprechpartner?abteilung_ID=300021&amt=Center+for+Learning+&+Development ), jossa työskentelee 7 henkilöä. Keskustelimme osaston henkilöstön kanssa saksalaisesta koulutusjärjestelmästä, e-oppimisesta, oppimisen analytiikasta, täydennyskoulutuksesta sekä valmentavien opintojen toteutuksesta.

LnD:n motto

LnD:n johtaja Stephanie Müller-Otto kertoi, että heidän oppilaitoksessaan on pohdittu workshopeissa parhaita opetuskokemuksia ”bottom up” -ajatuksella. Workshoppien perusteella opetuksen kehittämisteemoiksi muotoutui Feedback&Evaluation, Diversity, Digitalization, Teaching&Exams ja Teacher/Student Roles. Tähän puolentoista vuoden projektiin osallistuu 100 henkilöstön jäsentä kaikista henkilöstöryhmistä ja muutama opiskelija. Teemaryhmät kokoontuvat kolmen viikon välein 90 minuutin ajaksi keskustelemaan hyvistä opetuskokemuksista. Tavoitteena on saada selville tekijät, jotka vaikuttavat laadukkaaseen opetukseen ja mitä tulisi tehdä tason säilyttämiseksi ja kehittämiseksi. Keskusteluista kootaan kirjanen opetuksen laatutekijöistä, johon sitoutetaan koko organisaation toimijat. Sisällöstä informoidaan päätöksentekijöitä kuten oppilaitoksen senaattia, rehtoraattia sekä toimitusjohtajaa. Workshoppien jälkeen kokoontuu lisäksi 10 seurantaryhmää ohjausryhmänä. Opetuksen laadun kehittämisen kannustimena on suunnitelmissa tarjota rahoitusta opetusprojektiin (2000 euroa/opettaja).

The best teaching moments -projekti

Organisaatiorakenne pääpiirteissään.

Hochschule der Medien sijaitsee yliopiston kanssa samalla kampusalueella 15 minuutin junamatkan päässä Stuttgartin keskustasta.

Opiskelija-asuntola kampusalueella.

Osa alueen koulutustarjonnasta.

Opiskelijaradio oppilaitoksen ala-aulassa.

Mielestämme Hochschule der Medien sopii erinomaisen hyvin vaihtopaikaksi sekä opiskelijoille että henkilöstölle. Opintotarjonta on monipuolista ja hyvin järjestettyä. Lisäksi henkilökunta osaa erinomaisesti englantia.

Maarit Wimmer ja Paulina Melakari-Mustonen

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *