Maalisuora 2 toi näytille tietotekniikan yrityksiä

Teksti: Susanna Kujanpää

Tietotekniikan opiskelijan ja työnantajan kohtauttamiselle on tarvetta. Oamkissa yhteistyö on saanut lisää puhtia erityisesti Oulun seudun ICT-alan yrityksiä vaivaavasta osaajapulasta. Oamkin Tietotekniikan tiimi, Oulun Insinöörit ry ja BusinessOulu järjestivät yhdessä Oulussa Kotkantien kampuksella marraskuun alussa jo toisen kerran ICT-alan yrityspäivän, Maalisuora 2.

Maalisuora-tapahtuman tavoitteena oli tuoda työelämää lähemmäs tietotekniikan opiskelijoita, jotta opiskelijat saisivat tietää, millaisia tyyppejä ja osaamista työelämä tänä päivänä haluaa. Samalla opiskelijat tulevat tietoisiksi siitä, millaisia IT-alan firmoja Oulusta löytyy. Tämä oli hyvä tilaisuus myös yrityksille päästä esittäytymään tulevaisuuden työntekijöille.

Tapahtumaan osallistui 23 yritystä. Yritykset olivat esillä ständeillä ja opiskelijat saivat vapaasti käydä tutustumassa yrityksien toimintaan ja osaamistarpeisiin. Iltapäivällä yritykset pitivät lyhyen pitchaus-puheenvuoron englanniksi konserttisalissamme, joka oli täynnä opiskelijoitamme. Tämän lyhyen puheenvuoron aikana yritys kertoi itsestään sekä mahdollisuuksista tehdä yrityksessä projektitöitä, harjoittelua tai opinnäytetyötä tai työllistyä yritykseen valmistumisen jälkeen.

Maalisuoran tunnelma oli tiivis ja nähtävää paljon Kotkantien kampuksen aulassa

Esitysten jälkeen yrityksistä kiinnostuneet opiskelijat pääsivät vielä ständeillä keskustelemaan kasvotusten yritysten edustajien kanssa lisää näistä mielenkiintoisista tarjouksista. Tänä vuonna opiskelijoille oli tarjolla lisäksi ilmainen cv-valokuvaus sekä tietysti kahvitarjoilu.

Maalisuora 2 -tapahtuma toi piristystä opiskeluarkeen. Saimme opiskelijoilta ja yrityksiltä kiitosta sekä toiveen järjestää tapahtuma uudelleen ensi vuonna. Toivottavasti näiden yritystapaamisten myötä opiskelijamme suorittavat opintojaan kohti työelämää entistä innokkaammin.

Tietotekniikan opiskelijan ja työnantajan kohtauttamiselle on tarvetta.

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *