Hyvän olon minä – pienillä asioilla pääset eteenpäin

Hyvän olon minä on Oamkin henkilöstölle suunnattu hyvinvoinnin teemojen tapahtumasarja. Tapahtumien tavoitteena on oman hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen. Ensimmäinen tapahtuma järjestettiin Kontinkankaalla osana opiskelijoiden opintoja. Tilaisuudesta löytyi monia hyviä käytäntöjä oman hyvinvoinnin edistämiseen. Juttuun kootuista vinkeistä voit valita itsellesi sopivan. Lopussa on linkki lyhyeen kyselyyn: kerro mitä Sinä toivot hyvinvointisi edistämiseksi!

Alkavan syksyn illassa joukko hyvän olon tavoittelijoita sai vinkkejä hyvään oloon. Rauhalan Hannamaija palautti mieliimme lempeyttämisen, itsensä hyväksymisen ja läsnäolon taidon merkityksen hyvässä olossa.  Johdattelun ja jugurttibaarin voimalla jatkettiin terveydenhoitajaopiskelijoiden järjestämiin työpajoihin. Erityiskiitos opiskelijoille ja heitä ohjanneelle opettajalle Kati Päätalolle paneutumisesta ja järjestelyistä.

Miten sinä voit työssäsi? Koetko työn imua? Tätä pohdittiin Jari Hakasen Työn imu -oppaan sivujen 24 ja 25 avulla sekä Työterveyslaitoksen Työn imu -testillä. Yhdessä tuotettiin tauluksi vapaalle vaihtamisen keinoja ja positiivisten asioiden huomaamisen merkitystä. Hyvään uneen johdatteluksi oli tarjolla kotitehtäviä:

Pidä tänä iltana tietoinen läsnäolon hetki.

Mieti mikä juuri sinulla voisi olla kokeilemisen arvoinen elämänmuutos ja testaa muutaman viikon ajan sen vaikutusta yöuniisi ja jaksamiseesi.

Mieti viikon ajan joka ilta kolme asiaa, joista olet tänään kiitollinen.

Erityisesti tuli esille pienten hetkien merkitys: löytyykö aikaa minuutti tai kaksi! Loistavaa – lyhyt taukojumppa nousemalla ylös, ravistelemalla jakoja ja käsiä. Paitsi, että veri lähtee kiertämään, jatkat varmasti hetken päästä paremmalla vireystasolla. Happihyppelyn voit tehdä vaikka menemällä ulkokautta lounaalle.

Tunneliikuntaharjoitus johdatti kehon tuntemusten aistimiseen. Hengitysharjoitusta ei tarvitse tehdä lootusasennossa, vaan voit vaan pysähtyä hetkeksi keskittymään hengitykseesi. Luonnossa voit lyhyelläkin käynnillä rentoutua ja  tehdä lyhyitä harjoituksia tai rentouttaa mieltä virtuaalisella metsäkävelyllä. Opiskelijoiden monipuoliset työpajat antoivat valinnan mahdollisuuden pysähtyä eri asioiden ääreen.

Jatkamme tällä teemalla seuraavaksi virkistyspäivän 30.11. merkeissä. Fyysisen kunnon merkitys on tutkimuksissa tunnistettu. Ja vapaalle vaihtamista työpäivän jälkeen harjoitellaan vähän pidemmän kaavan kautta. Tapahtumasarjan järjestelyjä hoitavat Raili Hokajärvi (työsuojelu) ja Heidi Olsbo (korkeakoululiikunta) ja tukenaan työryhmä Oamkin eri kampuksilta. Pikkujouluisen meiningin takaa viestinnän porukka!

Toiveena jatkolle on esitetty vastaavia asioita kesken työpäivä, pidempääkin tapahtumaa, tapahtumapaikkana Kotkantiekin ja keinoja myös työn hallintaa. Mieluusti kuulemme myös Sinun toiveesi – vastaa linkistä aukeavaan lyhyeen kyselyyn. Kiitos palautteestasi!

Raili Hokajärvi

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *