Taukoa kiireiseen työtahtiin

Kirjoittaja:
Minna Rytky, kirjastoharjoittelija

Vuodenvaihde lähestyy kovaa vauhtia ja opiskelun tahti tiivistyy entisestään. Lähestyvät deadlinet ja valon puute ovat omiaan syömään kenen tahansa jaksamista. Siksi omiin voimavaroihin kannattaakin kiinnittää nyt erityistä huomiota.

Jokaiselle on varmasti tuttua tietoa, että hyvien yöunien ja itselle sopivan ravinnon merkitys korostuu kiireessä. Tekemisen tauottamisen moni kuitenkin unohtaa. Keho kaipaa liikettä pysyäkseen virkeänä, myös aivot. Tietokoneen tai oppikirjan ääreen unohtuu niin helposti pitkäksi aikaa. Siitä seurauksena keho ja mieli tuntuvat helposti tukkoisilta. Tauon pitäminen tasaisin väliajoin sekä ja liikkeen tarjoaminen keholle, on kuitenkin oiva keino torjua nuutunutta oloa.

Kaiken kiireen keskellä tuskin kuitenkaan kaipaat osoittavaa sormea, miten asiat tulisi tehdä. Siitä syystä tarjoankin perinteisen taukojumpan sijaan muutaman vaihtoehdon vuoden 1946 malliin. Voit valita oman mieltymyksen mukaan leikillisen lähestymisen tauottamiseen, Lentokone tai Kissa –harjoituksilla. Tai voit ottaa käyttöön hieman täsmällisemmät liikkeet selälle ja käsille. Muista kuitenkin varata hyvin tilaa liikkeelle ja varaudu hihittelevään olotilaan, mikäli valitset leikkimielisen harjoituksen.

 

 

 

Nämä kaikki ihanat ohjeet löytyvät Leikkikäämme –kirjasta, joka on saatavissa myös lainaan. Toivottavasti näiden avulla kiire ja kaamos väistyvät hetkeksi tuoden niin paljon kaivattua taukoa tekemiseen.

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *