Harjoittelu tarkastajana Kainuun ELY-keskuksella

Olin viime kesänä kolme kuukautta harjoittelussa Kainuun ELY-keskuksella. Harjoittelu alkoi kesäkuun alussa. Valitsin ELY-keskuksen, koska halusin oppia lisää maataloustukiasioista ja tarkastajan työstä.

Työni ELY-keskuksella oli tehdä peltovalvontoja toisena tarkastajana. MAVI valitsee maatiloja valvontaan satunnaisesti ja painotetusti. ELY-keskusten työnä on hoitaa valvonnat. Tiloilla käytiin muutamana päivänä viikossa, muina päivinä oltiin toimistolla. Tiloilla mitattiin peruslohkoja GPS:llä. Lisäksi jos peruslohkolla oli useampi kasvulohko, täytyi ne mitata. Pelloilta katsottiin, että niissä oli ilmoitettu kasvi ja ettei pellolla ollut liikaa rikkakasveja. Myös katsottiin, että mahdollisesti tarvittavat pientareet ja suojakaistat löytyy. Tilalta katsottiin tarvittavat asiakirjat. Toimistolla GPS-pisteet siirrettiin tietokoneelle ja siitä tukisovellukseen. Tukisovelluksessa lohkojen rajoihin tehtiin tarvittavat korjaukset. Toimistolla tukisovellukseen täytettiin tilalla nähdyt havainnot, ellei niitä ollut täytetty tilalla tabletilla. Tarkastuksesta lähetetään tilalle raportti, jossa näkyvät havainnot ja mahdolliset lohkojen muutokset.

Harjoittelussa opin paremmin maataloustukiasiat ja opin, millaista on työskennellä ELY-keskuksessa tarkastajana. Jotkut tukiasiat olivat hankalia, mutta niistäkin selvisi kysymällä neuvoa.

Antti Mulari, 3. vuoden agrologiopiskelija

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *