Tuotantotekniikan excursio: EMAG Leipzig Maschinenfabrik GmbH

Kirjoitus liittyy konetekniikan tuotantotekniikkaan suuntautuvan KTO17SP1-ryhmän excursio-kurssille, jossa käytiin viikonmittaisella teollisuusopintomatkalla Keski-Euroopassa. 

Aloitus

Tiistai aamuna lähdimme ajamaan kohti Leipzigiä, jossa Emag:in yksi tuotantolaitoksista sijaitsee. Saksassa on 6 eri Emagin tuotantolaitosta ja se työllistää noin 3000 työntekijää. Emag oli toinen kohteistamme reissun aikana, sekä yksi vaikuttavimmista. Yritysvierailu alkoi noin puolentoistatunnin luennolla, jossa yrityksen kontaktihenkilö Michael Sauter esitteli meille yrityksen toimintaa ja kertoi tarkemmin, kuinka heidän tuotteensa eroavat kilpailijoista.

Emagin koneilla voidaan valmistaa vaikeasti valmistettavia osia, kuten: tasapainoakseleita, ahdinsiipijä, jarrulevyjä, kampiakseleita autoihin ja laivoihin, jotka voivat olla jopa 6m pitkiä ja todella kattavan määrän erilaisia osia. Jokaisessa saksassa valmistetussa autossa on vähintään yksi Emagin koneilla valmistettu osa. Brief -tilaisuuden jälkeen lähdimme kiertämään tuotantotiloja. Alkupäässä oli esillä erinäisiä tuotteita ja innovatiivejä, joita Emag on luonut. Alla olevassa kuvassa (kuva 1.) näkyy näitä tuotteita.

koneistus

Kuva 1. Emagin koneistamia tuotteita.

 

Tuotantotilat

Tuotantotiloissa näimme lukuisia erilaisia ja kokoisia CNC-koneistuskeskuksia. Emagin vierailulla oli antoisaa nähdä, kuinka laitteet valmistetaan ja miten ne toimivat. Tuotantokierros kesti noin tunnin verran, jossa kiertelimme tuotantotilat läpi ja Michael esitteli meille uusimman ”Pick-up” tyylisen koneistustavan. Tuotantotekniikan insinööriopiskelijan näkökulmasta yritys noudatti lähes täydellisesti Lean -menetelmää ja 5S:ää. Tuotanto oli selkeää ja työntekijät vaikuttivat viihtyvän hyvin Emagilla.

tuotantotilat

Kuva 2. Emagin tuotantotiloja ja koneistuskeskuksia.

konetekniikan opiseklijat excursiolla

Kuva 3. Kuvassa oleva laite testiajossa ennen asiakkaalle toimittamista. (KTO17SP1)

Vaihtoinfoa

Emagin vierailusta oli myös hyötyä kaikille vaihtoon lähtijöille. Vaihtoon lähtijät saivat mukaansa yhteystiedot ja henkilön, johon voi jatkossa olla yhteyksissä harjoittelu paikasta tulevan syksyn aikana, jotta vaihtoon lähtijät saisivat suoritettua kokonaisuudessaan kaksoistutkinnon. Emagin yritysvierailu oli todella antoisa ja siitä jäi positiivinen ja hyvä vaikutelma.

 

Tässä on blogikirjoitus Emagin vierailusta.

oamk_kone

Tunteella ja taidolla, Oamk Konetekniikka. Jo vuodesta 1894. Olemme Suomen kuudenneksi suurimman ja hakijamäärältään neljänneksi suosituimman ammattikorkeakoulun Konetekniikan tutkinto-ohjelma. Yhteisenä tavoitteena meillä on ylläpitää vetovoimaista, haluttua ja nykyaikaista koulutusohjelmaa, sekä luoda opiskelijoillemme insinöörin identiteetti ja sen avulla luoda opiskelijasta rautainen ja työllistyvä insinööri! Oletko sinä seuraava Konetekniikan insinööri? Pallo on sinulla!

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *