Yhteishengen luomista ja ennakointia toiminnallisuuden kautta

Kontinkankaan kampuksen sosiaali- ja terveysalojen koulutusosastoilla järjestettiin huhtikuun lopussa yhteinen kehittämispäivä. Päivä aloitettiin kampuksen tilaratkaisuihin liittyvillä ja muilla yhteisillä asioilla. Tämän jälkeen koulutusosastojen vastuuvalmistelijat (tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyö) järjestivät toiminnallista ohjelmaa.

Vastuuvalmistelijat kertoivat aluksi, millaisia työtehtäviä heillä on. Tehtävät liittyvät hanketoimintaan ja yhteistyöhön eri koulutusosastojen kanssa. Jokaisella koulutusosastolla on yksi vastuuvalmistelija: sosiaali- ja terveysaloilla vastuuvalmistelijoina toimivat Mika Paldanius (terveydenhuollon erityisalat), Tiina Tervaskanto-Mäentausta (hoitoalat) ja Päivi Tervasoff (sosiaaliala ja kuntoutus). Avauksen jälkeen henkilöstö pääsi tutustumaan muutamiin käynnissä oleviin sosiaali- ja terveysalan hankkeisiin.

Hanketoimijat kertoivat omista hankkeistaan esittelypisteillä, joissa henkilöstö sai vapaasti kierrellä ja kysellä mitä hankkeissa tehdään.

Työskentely oli rentoa ja vapaamuotoista. Henkilöstö koki tilaisuuden hyvänä tapana saada tietoa eri hankkeista matalan kynnyksen kautta.

Hankkeisiin tutustumisen jälkeen toiminnallista osuutta jatkettiin pohtimalla tulevaisuutta otsikolla Visio 2025. Henkilöstö jakautui työskentelemään ryhmissä miettien tulevaisuutta näkökulmina koulutus, työelämälähtöisyys ja moniammatillisuus. Ryhmän saivat fläppipaperit ja tussit, ja pääsivät vapaasti innovoimaan ja kirjaamaan tulevaisuuden ajatuksia valitsemastaan näkökulmasta. Työskentely imaisi osallistujat mukaansa ja kaikki tuotokset esittelyineen olivat upeita.

Tämä työskentely on mainio esimerkki yhteisestä tulevaisuuden ennakointityöstä.

Työpajassa visioitiin yhdessä tulevaisuutta. Kuvat: Päivi Tervasoff

Pitkän päivän päätteeksi toiminnallinen työskentely nostatti silmin nähden yhteishenkeä ja innosti ideoimaan uutta. Hyväksi koetussa iltapäivässä jäi harmittavasti kirjallinen palaute keräämättä. Tätä paikkasi kovasti spontaanisti saatu positiivinen, suullinen palaute.

Kiitos kaikille aktiivisesta osallistumisesta ja heittäytymisestä!

Kirsi Jokinen ja Päivi Tervasoff, lehtorit
Kontinkankaan kampus, Sosiaaliala ja kuntoutus

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *