Harjoittelussa Semex Finlandilla

Vietin kesän 2017 maaseutuharjoittelussa Semex Finlandilla. Satuin pääsemään harjoitteluun ensimmäisenä opiskeluvuonnani avoimen sähköpostihakemuksen kautta. Semex Finland on suomalainen karjanjalostusalan yritys, joka toimii kanadalaisen Semex Alliancen tuotteiden ja palveluiden jälleenmyyjänä Suomessa. Tuotteita ovat esimerkiksi lypsy- ja lihakarjan sonnien siemen, siemennystarvikkeet ja palvelut kuten jalostusneuvonta ja siemennyskurssit.

Työpiste toimistolla

 

Harjoitteluajasta vietin suurimman osan Limingan toimistolla. Työtehtäviini kuului toimistolla tilausten vastaanottaminen ja kirjaaminen järjestelmään, viikoittaisten jakojen pakkaaminen sekä annosten ja tarvikkeiden lähettäminen alue-edustajille tai asiakkaille. Aluksi työskentelin pelkästään toimistovastaavan kanssa yhdessä mutta loppukesästä pystyin jo sijaistamaan hänen kesälomansa.

 

Tyhjiä gobletteja odottamassa pakkausta

 

 

Harjoittelun aikana pääsin myös harjoittelemaan jalostusneuvontaa alue-edustajien mukana useilla erilaisilla tiloilla. Opin paljon uutta eläimen rakenteen merkityksestä ja miten kaikki eri ominaisuudet vaikuttavat ja miten ne periytyvät. Karjasilmäni kehittyi paljon näiden tilakäyntien aikana, jalostuksen lisäksi näin myös paljon erilaisia käytäntöjä sekä opin lisää myös olosuhteista ja ruokinnasta.

 

 

 

 

 

Kesään kuului myös erilaisia tapahtumia kuten navetan avajaisia ja maatalousnäyttelyitä, joissa työskentelin ständillä esitellen palveluitamme. Työtehtäviä oli hyvin erilaisia ja ne tarjosivat aina uusia haasteita. Tein harjoittelussa periaatteessa mitä vain tarvittiin ja mihin vain pystyin. Sain testata omia rajoja ja poistua omalta mukavuusalueelta monet kerrat, mikä kasvatti minua rohkeammaksi ja heittäytyvämmäksi.
Pääsin myös kuljettamaan paria ulkomaalaista vierasta kun toimin kanadalaisen rakenneluokittajan ja italialaisen sonnianalyytikon avustajana. Auton ajamisen lisäksi tehtävään kuului myös tulkkaamista ja rakenneluokitustulosten kirjaamista. Näitten tehtävien ohessa sain asiantuntijoilta taas roppakaupalla arvokasta oppia. Harjoittelussa Semexillä tulikin tunne, että mitä enemmän opin, sitä paremmin huomaan, miten vähän tiedänkään.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kesä meni uskomattoman nopeasti ja opin todella paljon uusia asioita lyhyessä ajassa. Viikot olivat aina erilaisia ja innostukseni työhön vain kasvoi harjoittelun edetessä. Harjoittelu hioi niin atk-taitojani erilaisten ohjelmien ja järjestelmien parissa, kielitaitojani ulkomaalaisten vieraiden kanssa toimiessa, asiakaspalvelutaitojani ständeillä ja tilakäynneillä, yhteistyötaitojani tiimin muiden jäsenten kanssa toimiessa ja ehkä eniten asiantuntijataitojani jalostuksen saralla. Kaikkien uusien oppien lisäksi harjoittelusta löysin onnekseni myös tulevan ammattini.

Taru Kuokkanen, agrologiopiskelija

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *