Opettavaisia tilakäyntejä Pohjolan Maidolla

Kesä vierähti nopeasti harjoittelun parissa Osuuskunta Pohjolan Maidolla. Aloitin harjoitteluni toukokuun lopulla ja toimin tuotantoneuvonnan kesäharjoittelijana yhteensä noin 3 kk. Harjoitteluni aikana sain selkeän kuvan siitä, millaista työtä tuotantoneuvojat tekevät. Pääsin kulkemaan usean eri neuvojan mukana ja pääsin näkemään neuvojan työn eri osa-alueita ja tekemään eri tehtäviä.


Olin esimerkiksi yhden tuotantoneuvojan mukana tekemässä tiloille VaDia-alipainemittauksia. Minun tehtäväni oli avustaa mittauksissa ja tarkkailla lehmien vedinten kuntoa. Oli todella mielenkiintoista nähdä mittauksen tuloksia ja olla mukana auttamassa tiloja. Olin myös mukana peltopuolen neuvojan kanssa erilaisissa nurmitapahtumissa ja ottamassa lohkoilta nurmen korjuuaikanäytteitä sekä mittaamassa satotasoja. Nurmipuolesta minulla ei ollut aikaisemmin paljoakaan kokemusta, joten näistä jäi kyllä monia hyödyllisiä oppeja käteen.
Enimmäkseen tein harjoitteluni aikana itsenäisesti hyvinvointikäyntejä tiloille ja olin yhteydessä tiloihin puhelimitse itsearviointilomakkeiden ja tilojen perustietojen täyttämisestä. Tilakäynnit olivat mielestäni harjoitteluni parhaita kokemuksia, sillä pääsin tutustumaan niin monenlaisiin erilaisiin tiloihin ja käytännönratkaisuihin.

Tilakäynnit opettivat paljon tämänhetkisestä maatalouden tilanteesta ja siitä, kuinka erilaisia työtapoja ja rutiineja kaikilla tiloilla on. Tilakäyntien teko opetti minulle paljon myös rohkeutta, kun sain itsenäisesti suunnitella ja toteuttaa käynnit ja olla yhteydessä tiloihin. Pääsin myös hyödyntämään osaamistani ja kokemustani neuvomalla muutamia tilallisia esimerkiksi vasikoiden juottoon ja lehmien umpeenpanoon liittyvissä asioissa. Koin, että kokemukseni kotitilalta oli erittäin hyödyllinen, ellei jopa välttämätön ymmärtääkseni asiat ja osatakseni vastata tilallisten kysymyksiin.

Kaiken kaikkiaan koen harjoitteluni olleen erittäin antoisa ja mukava kokemus. Mahtavaa oli tutustua myös Pohjolan Maidon työporukkaan ja nähdä, kuinka hyvä tiimi heillä on. Uskon, että harjoittelustani tulee olemaan paljon hyötyä tulevaisuudessa.

Elisa Raappana, agrologiopiskelija

 

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *