Mitä kuuluu Kotkantien kirjastoon?

Teksti: Kati Karvonen

Liian harvoin tulee pysähdyttyä miettimään, mitä meille Kotkantien kirjastoon todella kuuluu. Vastaus kuuluu lyhyesti ja ytimekkäästi: hyvää! Ehkä voisimme kuitenkin hieman avata, mitä tuo hyvä pitää sisällään.

Ensimmäisenä on pakko mainita lokakuussa alkanut Kirjastojooga, joka onkin kerännyt osallistujia mukavasti. Noin kerran viikossa, keskiviikkoaamuisin, on Kotkantien kirjaston sohvien vieressä venytty erilaisiin asentoihin. Musiikkipedagogiopiskelija Emma Hannonen on ohjannut aamuvirkkuja joogaajia lempeällä ja ammattimaisella otteella. Olemme iloisia, että olemme voineet tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden tutustua hathajoogaan – kiitos Emman!

Marraskuussa saapui kaamos ja pimeys (tai ehkä hieman aiemmin jo). Se tuntui sopivalta syyltä pystyttää kirjastoon kuusi. Joulukoristeet saivat vielä kuitenkin jäädä kaappiin; kuuseen ripustettiin heijastimia. Asiakkaamme ovatkin saaneet ottaa puusta mukaansa heijastimen. Se on halpa henkivakuutus pimeän aikaan. Vielä riittää puussa heijastimia – kannattaa siis napata sellainen mukaan Kotkantien kirjastossa käydessä!

Puusta toiseen, nimittäin palautepuuhun. Otimme parisen kuukautta sitten mallia Kontinkankaan kirjastosta ja pystytimme myös tänne palautepuun. Kirjasto on asiakkaita varten, joten tietenkin meitä kiinnostaa, mitä mieltä asiakkaat ovat meistä. Palautteita on tullut tähän mennessä melko maltillisesti. Kirjaston henkilökuntaa ja aineistoja on kehuttu, mikä tietenkin ilahduttaa meitä! Kirjaston työskentelyrauhasta – tarkennettuna sen puutteellisuudesta – on tullut tänä syksynä muutama palaute. Kirjastomme ei tosiaan ole äänistä vapaa vyöhyke, itse asiassa se on mahdotonta jo senkin vuoksi, että opiskelun ääniä tulee myös vieressä olevasta oppimiskeskuksesta. Onneksi meillä on tarjota eräänlainen ratkaisu työskentelyrauhaa kaipaaville: lukusali, jota voi varata yksin, kaksin tai porukalla. Lukusalin varaaminen onnistuu kirjastossa.

Elämä kirjastossa on sujunut hyvin pitkälti entiseen tapaan, perustehtävien parissa, kuten asiakkaita palvellen, tiedonhankinnan opetuksia pitäen ja hakupajoja vetäen. Toimimme tosin myös netissä: uutuutena on ac-ympäristössä toimiva tiedonhaun ohjaus, joka on suunnattu erityisesti Oamkin monimuoto-opiskelijoille. Toki muutkin oamkilaiset saavat tulla mukaan, jos vaan tiedonhakuun liittyvää kysyttävää löytyy.

Monenlaista kuuluu siis meille Kotkantielle. Joulu lähestyy, joten lähdemme virittelemään seuraavaksi joulukoristeita paikoilleen. Nähdään kirjastossa!

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *