Kasvihuonekurkkuja Kannuksessa

Suoritin vuoden 2019 touko-elokuun aikana 3 kuukauden mittaisen harjoittelun Kannuksen Kauppapuutarhalla Kannuksessa. Yrityksen toimintaan kuuluu vihannesten ympärivuotinen viljely kasvihuoneessa. Viljeltäviä vihanneksia ovat kasvihuonekurkku, ruukkusalaatti ja jääsalaatti.

Ennen harjoittelua minulla ei ollut kokemusta kasvihuonetuotannosta ja vihannesten viljelystä, minkä johdosta työnteossa oli paljon uusia asioita. Työtehtäviini kuului kurkkujen poiminta, kasvinhoitotyöt, pakkaus, traktorilla ja pyöräkuormaajalla tehtävät työt sekä IT-työnä tilausten käsittely.

Kurkkukasvustoa

Päivittäiset työtehtävät

Kurkkujen poiminnassa on tärkeää oppia tuntemaan, mitkä kurkut ovat poimintakypsiä ja mitkä on jätettävä vielä kasvamaan. Lisäksi myyntiin kelpaavien kurkkujen on oltava tasapaksuja ja ehjiä. Poiminnan jälkeen kurkut laitetaan muovikelmuun, minkä jälkeen ne pakataan 10 kg:n pahvilaatikoihin. Ennen kuormalavalle laittoa laatikot punnitaan, millä varmistetaan, että laatikot painavat oikean verran.

 

 

Työntekoon sisältyi paljon traktorilla ajamista, lähinnä kasvinjätteiden poisvientiä. Kramer- pyöräkuormaajan käyttö oli minulle uutta, mutta sen opettelu oli helppoa. Pyöräkuormaajalla tehdään valtaosa tarvikkeiden kuljettamisesta. Lisäksi lämpölaitoksen tuhkakontti tyhjennetään sen avulla.

Yhteenveto harjoittelusta

Olen todella tyytyväinen kesän harjoitteluun. Työskentely kasvihuoneessa vaati aluksi tottumista lämpimään ja kosteaan ilmaan etenkin talven jäljiltä, mutta muutaman viikon jälkeen siihen tottui. Harjoittelu oli mielenkiintoista, koska uutta opeteltavaa oli paljon. Oppimista edisti henkilöstön antamat selkeät ja havainnollistavat ohjeet sekä opastukset. Lisäksi kysymällä sai aina lisäneuvoa, jos työtehtävissä tarvitsi lisää opastusta.

Antti Luuru, 4. vuoden agrologiopiskelija

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *