Oamkista luonnonvara-alalta valmistuneen kuulumisia

Jukka Lähetkangas, yrittäjä

Aika teki agrologin…  Ja ajan myötä monialayrittäjän

Olen yrittäjä. Pyöritän veljeni kanssa kasvinviljelytilaa sekä vaimollani on lypsykarjatila, jossa olen vahvasti mukana. Olen myös osakkaana Finnlacto Oy -yrityksessä, joka toimii maatalouskaupan  aktiivisena kehittäjänä.

Opiskelin Oamkissa agrologiksi vuosituhannen vaihteessa. Opiskeluaika kesti hieman normaalia pidempään, koska työelämä tempasi mukaansa jo koulun penkiltä. Urasuunnitelmat ovat vaihtuneet vuosien saatossa, olen tehnyt töitä yrittäjäpohjaisena sekä myös verokortilla. Kasvinviljelytilan pyörittäminen ja sen kehittäminen on antanut kuitenkin raamit, joiden takia en ole voinut enkä halunnut edetä palkkatyössä. Yrittäjänä pystyn itse määrittämään päiväni ja sen, mistä käsin toimin.

Utareliivikauppias

Nykyisille opiskelijoille haluan sanoa, että opiskelkaa sitä, mikä teitä kiinnostaa ja mistä tykkäätte. Tänä päivänä on mahdollista valita ne kurssit, joita haluaa ja mistä tuntee saavansa apua tulevaisuudessa. Kaikkia ei kannata eikä tarvitse opetella.

Maatalousala on erittäin mielenkiintoinen ja tulevaisuuden ala. Agrologin opinnot on monialainen ja voi opiskella maatalouden ohessa myös markkinointia sekä muita alan opintoja.

Maailman väkiluku kasvaa ja ruokaa tarvitaan. Suomessa on erittäin hyvät mahdollisuudet tuottaa puhdasta ruokaa mm. puhtaan pohjaveden sekä neljän vuodenajan takia. Tämä meidän kannattaa käyttää hyväksemme. Ei kannata kangistua kaavoihin eikä tehdä miten ennen on tehty. Innovatiivista ajattelua tarvitaan ja oikein toteutettuna pärjäämme tulevaisuudessa myös vahvojen maataloustuotantomaiden rinnalla.

Oamk antaa hyvät mahdollisuudet. Kansainvälinen opiskelu sekä verkostoitumien antaa mahdollisuuden viedä puhtaan kotimaisen ruuan ilosanomaa eteenpäin.

Jukka Lähetkangas

 

 

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *