Modernit tilat vanhan julkisivun takana

Uusi vuosi tuo mukanaan uudet työ- ja opiskelutilat. Informaatioteknologian osaston henkilöstö ja opiskelijat pääsevät tammikuussa kotiutumaan Linnanmaalle ensimmäisinä oamkilaisista.

Värikkyys, modernius ja avaruus keräsivät kehuja, kun informaatioteknologian osaston henkilöstö tutustui Oamkin tiloihin Linnanmaan kampuksella.

– Tilat vaikuttavat vielä paremmilta kuin piirustuksissa. Mukavaa, että kaikki on uutta, ja yleisilme on raikas, laboratorioinsinööri Kaisa Orajärvi sanoo.

Kaisa on ollut muuttoprojektissa alusta asti mukana. Suurimman muutoksen nykyiseen tuovat uudet toimintaympäristöt ja -mallit.

– Odotan sitä, miten toiminta lähtee käyntiin. Se vaatii aluksi varmasti totuttelua. Toivottavasti tulemme toimimaan yhdessä yliopistolaisten kanssa emmekä ole vain omissa oloissamme.

Henkilöstö tulee töihin 7. tammikuuta. Uudet informaatioteknologian opiskelijat aloittavat 9. tammikuuta, jatkavat opiskelijat 13. tammikuuta.

– Uusi kampus tarjoaa opiskelijoille todella hyvin itseopiskelu-, projektityö- ja ryhmätyötiloja, Kaisa kehuu.

Kaisa Orajärvi on ollut muuttoprojektissa alusta asti mukana.

Informaatioteknologian koulutus- ja tki-johtaja Jari-Pekka Rontu odottaa positiivisena uusiin tiloihin pääsemistä.

– Olemme tähän mennessä olleet kahdella kampuksella, joten nyt pääsemme samoihin tiloihin ja opimme tuntemaan toisiamme paremmin.

Yksi selvä muutos aiempaan on monitoimitiloihin siirtyminen. Suurin osa on tähän saakka työskennellyt muutaman ihmisen huoneissa.

– Aiomme luoda yhdessä hyvät ratkaisut ja pelisäännöt tiloissa toimimiselle, Jari-Pekka sanoo.

Tilojen suunnittelussa on huomioitu myös opiskelijat.

Veikko Tapaninen piti uusien tilojen avaruudesta.

– Tilat vaikuttavat opiskelijoiden kannalta innostavilta ja monipuolisilta. Toimintaakin on varmasti enemmän, kun esimerkiksi ravintolat ovat pidempään auki kuin nykyisillä kampuksillamme, lehtori Veikko Tapaninen sanoo.

Hän oli tutustumiskierroksen jälkeen tyytyväinen tilojen tyylikkyyteen ja avaruuteen.

– Lasiseinät antavat avaruuden tunnetta. Niiden ansiosta pääsemme näkemään, mitä hienoissa laboratorioissamme tapahtuu. Olen suhtautunut muutokseen positiivisesti. Kotkantien kampuksellakin olen työskennellyt paljon läppärin kanssa yleisissä tiloissa omassa huoneessa istumisen sijaan.

Lehtori Tuula Hopeavuorta ilahdutti tiloissa värikkyys samoin kuin Veikon tapaan tilojen avaruus.

– Odotan uusissa tiloissa työskentelyä toiveikkaana. Pääsemme opettelemaan uudella ja isommalla porukalla elämistä. Sitä olen pohtinut, miten löydämme toisemme, kun kaikilla ei ole kiinteitä työpisteitä. Ensimmäisenä työpäivänä varmasti vähän jännittää, Tuula kertoo.

Tulevat tilat on remontoitu perusteellisesti. Rakennuttajan mukaan peruskorjauksen myötä tilojen kunto vastaa uudisrakennuksen tasoa. Suomen Yliopistokiinteistöt Oy panostaa erityisesti sisäilman laadunvarmistusprosessiin. Remontin jälkeen on jo tehty ensimmäiset sisäilmatutkimukset, joiden tulokset olivat hyvät. Kolmen kuukauden päästä tilojen käyttöönotosta tehdään seuraavat tutkimukset. Myös puhtaanapitoon panostetaan erityisesti alussa, ja ensimmäisen kolmen kuukauden aikana on käytössä tehostettu siivous.

– Mikäli tiloista herää kysymyksiä, minuun voi olla yhteydessä ja välitän viestit eteenpäin, Kaisa Orajärvi vinkkaa.

Katso video ja kuvagalleria uusista tiloista.

Kuuntele myös Oamk-podcast: Muutto Linnanmaan kampukselle on alkanut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *