”Hienosti organisoitu ja homma ajan hermoilla!”

Olemme nyt käyneet läpi Oamkin opiskelijakyselyssä kirjastopalvelulle annetut palautteet, ja emme voi kuin nöyränä kiittää jälleen kerran hyvästä palautteesta. Yli 72 prosenttia (462kpl) vastaajista ilmoitti olevansa tyytyväinen tai erittäin tyytyväinen palveluihin. Tyytymättömiä ja erittäin tyytymättömiä oli alle 4% (23kpl), ja käymmekin kehitysehdotukset tarkasti läpi, jotta voimme korjata ainakin ne epäkohdat, jotka ovat meidän korjattavissamme.

Erityisen tyytyväisiä asiakkaamme olivat asiakaspalveluun ja lainaustoimintojen helppouteen itsepalveluautomaattien ansiosta. Myös Tuudon kirjastotoiminnot saivat kiitosta. Verkkopalveluita (www-sivut, Leevi, e-aineistot) kehuttiin helppokäyttöisiksi, ja tämä tullaankin huomioimaan, kun verkkopalvelujamme aletaan yhdistämään yliopiston kirjaston verkkopalvelujen kanssa.

Kirjastopalvelut ovat olleet opiskelijakyselyn palautteiden aiheena viimeksi 2018, jolloin kehittämiskohteiksi nostettiin mm. omatoimiajan ohjeistus ja tiedottaminen. Tämän vuoden palautteista olikin ilo huomata, että kirjaston omatoimikäyttö on nyt löydetty, omaksuttu ja arvostettu palvelu niin lähi- kuin monimuoto-opiskelijoiden keskuudessa. Toinen 2018 kyselyn kehityskohteista oli monimuoto-opiskelijoiden tavoittaminen ja kirjastopalveluista tiedottaminen. Tällä kertaa emme saaneet ainuttakaan ”en pysty käyttämään, koska olen monimuoto-opiskelija” -tyyppistä palautetta, joten tulkitsemme, että myös monimuoto-opiskelijat ovat löytäneet kirjastopalvelut. Jatkamme luonnollisesti edelleen palvelujen kehittämistä vastaamaan paremmin myös monimuoto-opiskelijoiden tarpeita.

Suurin osa annetuista kehitysehdotuksista liittyivät tilaratkaisuihin eli kirjastoon toivottiin enemmän pöytiä, hiljaisia tiloja, parempia tuoleja, lisää pistorasioita ym. Näihin on luvassa parannusta, kun Kotkantien ja Tepan kirjastot muuttavat Linnanmaalle Pegasus-kirjastoon, jolloin Pegasuksen laajat työskentelytilat ovat myös oamkilaisten käytettävissä. Myös Sosiaali- ja terveysalan kirjastoon (Kontinkankaalla) vapautuu tiloja, kun osa yleiskokoelmasta siirtyy Linnanmaalle. Vapautuneisiin tiloihin sijoitetaan lisää työskentelypöytiä.

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *