Terwa-akatemian henkilökuvia: Mikko Seurujärvi

Olen Mikko Seurujärvi ja opiskelen Oulun ammattikorkeakoulun Terwa-akatemiassa. Opiskelen ensimmäistä vuotta Terwa-akatemian opintoja ja toista vuotta tradenomiopintoja. Olen edennyt opinnoissani hyvin ja nyt olen suunnilleen puolessa välissä opintojani.

Mikko Seurujärvi on 24-vuotias yrittäjä. Oman yritystoimintansa lisäksi hän toimii liiderinä Terwa-akatemian tiimiyrityksessä, Osuuskunta Projektiaitassa. 

Meillä on Terwa-akatemiassa 19 hengen tiimiyritys Osuuskunta Projektiaitta, jonka tiimiliiderinä toimin. Organisoin osuuskuntamme päivittäistä toimintaa, olen mukana suunnittelemissamme yritysprojekteissa sekä toimin Terwa-akatemian johtoryhmässä.

Teemme tiimiyrityksemme kanssa erilaisia yritysprojekteja. Olemme tarjonneet muun muassa renkaidenvaihtopalvelua sekä tehneet ja myyneet kransseja ja pompuloita. Tällä hetkellä kehitämme yrityksille tarjottavaa innovointi- ja konsultointipalvelua nimeltään Kiihdytys. Saamme toimeksiantajalta jonkin ongelman, johon hänellä ei ole ratkaisua, esimerkiksi yrityksen markkinointiin tai myyntiin liittyen. Tämän jälkeen brainstormaamme ongelmaa yhdessä tiimimme kanssa 12 tunnin ajan ja luomme erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja, joista yritys voi valita, mitä ratkaisuja viedä käytäntöön. Olemme luoneet toimintamalleja esimerkiksi Europcarille kohdennettuun markkinointiin

Osuuskuntayrityksemme lisäksi minulla on osakeyhtiö Pohjan Group Oy ja toiminimi. Osakeyhtiöllä on taksiyritys, joka toimii Oulun alueella nimellä Halpataxi.com. Meillä on tällä hetkellä neljä taksia ja työllistämme kymmenkunta kuljettajaa. Yritystoimintamme on kasvanut nopeasti ja työntekijä- ja automäärämme on kasvanut vuodessa kolminkertaiseksi. Tulevaisuudessa tavoitteenamme on mahdollistaa taksitoiminta vuorokauden ympäri. Omalla toiminimellä teen valokuvausta, markkinointimateriaaleja, suunnittelen logoja sekä teen yleistä markkinointikonsultointia.

Olen saanut hyväksiluettua yritysten pyörittämisestä syntyvää osaamista Terwa-akatemian opintoihin. Olen sisällyttänyt opintoihin osaamista tilanteista, jotka ovat olleet itselleni oppimistilaisuus tai kasvattaneet itseäni henkilökohtaisesti yrittäjänä. Olen saanut opinnollistettua osaamista esimerkiksi liittyen työhaastatteluiden tekoon Halpataxi.comin kuljettajille. Myös opinnäytetyön voi tehdä omasta yrityksestä ja ammattiharjoittelun tiimiyrityksessä toimimalla.

Koen, että Terwa-akatemiassa opiskelemalla saan enemmän irti tutkinnostani ja minulla on myös enemmän sisäistä motivaatiota opintoihin. Terwasta en saa vain tutkintoa, vaan myös oma yritykseni pyörii samalla ja mahdollisesti vielä pitkään opintojen jälkeen. On hienoa, että Oamk on antanut minulle tuen yrittäjyyden ja yrittäjän urapolulla.

Koronavirusepidemia on vaikuttanut taksiyrityksemme toimintaan siten, että henkilökyydit ovat romahtaneet murto-osaan. Oulun kaupunki on hiljentynyt ja ravintoloita joudutaan sulkemaan. Henkilökuljetusten katoa kompensoi kuitenkin ruoka- ja tavarankuljetukset ja yksittäiset tilauskyydit. Tämän lisäksi innovoimme uusia menetelmiä toimia tässä muuttuvassa markkinatilanteessa.

Monia taksiyrityksiä voi epidemian vuoksi ajautua konkurssiin, meillä on tässä kuitenkin erinomaiset edellytykset jatkolle.

Kirjoittajat: Saara Tikkanen ja Mikko Seurujärvi

 

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *