Syyslukukausi 2020 on loppusuoralla, kiitos henkilökunnalle hienosta työstä!

Syyslukukausi on loppusuoralla ja jäljellä on vielä muutama viikko ennen joulua. Olemme olleet syyslukukauden melkein kokonaan etäopetustilanteessa, vain aloittavien opiskelijoiden ensimmäinen intensiiviviikko pidettiin Linnanmaan uudella kampuksella lähiopetuksena. Olemme käyttäneet hybridiopetusta eli lähi- ja etäopetuksen yhdistelmää, jotta oppiminen ja opintojen eteneminen voivat edetä niin hyvin kuin on mahdollista näissä poikkeuksellisissa olosuhteissa. Erityisesti laboratoriotöissä on pidetty lähiopetusta, jotta ammattikorkeakoululle tyypillinen käytännönläheinen ja työelämälähtöinen opiskelu on voinut edetä suunnitelmien mukaisesti. Suojamaskien käyttö, käsien peseminen ja turvavälit on otettu huomioon ohjeistuksissa ja toiminnoissa.

Opetuksen kehittämiseksi olemme keränneet tietoa kyselyjen avulla opiskelijoilta koulutusosastoilla keväällä sekä nyt syksyllä. Tarkoituksena on ollut löytää etä- ja hybridiopetuksen parhaita käytäntöjä opiskelijalähtöisesti, ja jakaa näitä opettajille koulutusosastoilla. Lisäksi kurssipalautteisiin on pyritty löytämään ratkaisuja yhdessä työskennellen mm. Ammatillisen opettajankoulutusyksiköstä (Amok) tulevan mentorin kanssa.

TKI (tutkimus, kehitys ja innovaatiotoiminta) on ollut erittäin laajaa, hankkeita yksikössämme on menossa yli 50! Valmistelussa on useita erittäin mielenkiitoisia hankkeita, uusi hankekausi tuo meille entistä paremmat mahdollisuudet vaikuttaa Pohjois-Suomen ja Oulun alueen elinvoimaan, sekä mm. yritysten kykyyn ottaa uusia teknologioita käyttöön. Olemme tunnistettu asiantuntia luonnonvara-alalla, ja vähähiilisyystavoitteisiin meillä on tarjota asiantuntijoita ja ratkaisuja!

Kevätlukukaudella meillä alkamassa useampi ylempi ammattikorkeakoulututkinto-ohjelma (YAMK), joista erityisesti Lean johtaminen sekä Rakennusprojektin tehokas johtaminen herättivät syksyn yhteishaussa suurta mielenkiintoa. Tulemme myös laajentamaan Oamk_Highway:tä, eli uutta reittiä toiselta asteelta (ammattiopistot ja lukiot) uusiin lukioihin Pohjois-Suomessa. Opinnot Linnanmaan uudella kampuksella Pohjois-Suomen vetovoimaisimmassa korkeakoulussa ovat monelle tekniikasta kiinnostuneelle hieno vaihtoehto!  Lisäksi luonnonvara-alalle on rakenteilla oma Highway yhteistyössä luonnonvara-alan ammattiopistojen kanssa. Jo yli 70 opiskelijaa on lähtenyt kulkemaan ”moottoritietä” ja kohti opiskelupaikkaan insinööriopinnoissa! Uusi Oamk Podcast, jossa kerrotaan Highwaystä enemmän löytyy muuten Spotifystä ja SoundCloudista:

Haluan kiittää koko Tekniikan ja luonnonvara-alan henkilökuntaa jaksamisesta, innovoinnista ja positiivisesta asenteesta muutosta kohtaan, sillä etäopetus on haastanut kehittämään digitaalista etäopetusta, ja vielä hyvin nopealla aikataululla. Olemme ottaneet ensimmäiset askeleet kohti tuloskäännetta – matka on alussa ja tavoitteisiin pääsemme vain yhdessä.

Rauhallista joulun aikaa ja onnea vuodelle 2021!

 

t.Ville

Kirjoittaja on tekniikan tohtori, dosentti Ville Isoherranen, joka toimii Oulun Ammattikorkeakoulun (Oamk) tekniikan ja luonnonvara-alan yksikönjohtajana.

Seuraa Villeä Twitterissä: @isoherranen.

Ville Isoherranen

Kirjoittaja on tekniikan tohtori, dosentti Ville Isoherranen, joka toimii Oulun Ammattikorkeakoulun (Oamk) tekniikan ja luonnonvara-alan yksikönjohtajana. Seuraa Villeä Twitterissä: @isoherranen.

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *