Huom! Oamkin blogi poistuu käytöstä
Osana verkkoympäristön uudistustyötä blogisivusto poistuu käytöstä 30.6.2024. Blogien kirjoittajat vastaavat omien tekstien talteenottamisesta ja arkistoimisesta. Ajankohtaisten blogien julkaisemista kannattaa tarjota Oamk Journalille. Blogi on saatavilla lukutilassa sisäverkosta 31.12.2024 saakka.

Tilaneuvontaa ja varaosia

Valmiita koulutuskansioita

Suoritin Maaseutuharjoittelu II:n NHKdairylla, Oulussa Kempeleen toimipisteessä. Tein kolme kuukautta kestäneen harjoitteluni kesällä 2020. Harjoittelu onnistui koronasta huolimatta, annettuja ohjeistuksia noudattaen.

Harjoittelussa tutustuin tilaneuvonnan ja varaosa- ja tarvikemyynnin työtehtäviin. Osa-alueista tilaneuvonta oli minulle vieraampaa, sillä neuvontatyöstä minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta. Tilaneuvojat toimivat yhteistyössä Lely-tilojen kanssa, ja ovat mukana esimerkiksi asiantuntija-apuna robottilypsyyn siirtyessä ja kehittämässä lypsyrobottitilaa.

Tilaneuvonnassa pääsin tutustumaan tilaneuvojan päivittäisiin työtehtäviin ja olemaan mukana asiakasneuvonnassa. Kesän aikana teimme myös muutaman tilakäynnin. Yksittäisiä työtehtäviäni olivat muun muassa ohjekansioiden kokoaminen liittyen lypsyrobotteihin tai koulutuksiin ja tiettyjen ohjemateriaalien päivittäminen tai yhtenäistäminen.

 

Terälappuja ja laakereita

Kempeleen myymälä

Varaosa- ja tarvikemyynnissä toimin kesälomatuuraajana. NHK myy alkuperäisvaraosia muun muassa Pöttingeriin ja Strauttmaniin. Valikoimaan sisältyvät myös rehuntekotarvikkeet ja lypsyrobottien kulutusosat ja kemikaalit.
Työtehtäviini kuuluivat päivittäisen asiakaspalvelun, niin liikkeessä kuin puhelimessa tapahtuvan, lisäksi muun muassa myymälästä huolehtiminen ja toimipaikkaa koskevien tilausten keräily ja lähettäminen. Lomatuurauksen lisäksi avustin kesän aikana satunnaisesti muissa asioissa, kuten myymälän inventaariossa. Hiljaisina hetkinä pystyi esimerkiksi hyllyttämään ja järjestelemään tuotteita.

Tavoitteet täyttävä harjoittelu

Harjoittelu oli monipuolinen ja tavoitteeni täyttävä. Jokainen päivä oli hieman erilainen, ja mukava työyhteisö oli kirsikkana kakun päällä.
Kokonaisuudessaan kesästä jäi hyvät muistot. Pääsin tutustumaan neuvojan työhön ja oppimaan paljon uutta niin automaattilypsystä kuin varaosien maailmasta.

Johanna Malinen, agrologiopiskelija

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *