Yhteishaku lähestyy

Valintakoe röntgenhoitajakoulutukseen muuttui viime vuonna valtakunnalliseksi sähköiseksi valintakokeeksi. Sen myötä röntgenhoitajakoulutuksesta kuten muistakin terveysalan koulutuksista poistui haastattelutilanne, jossa hakijan arvioinnin lisäksi haastattelija saattoi esimerkiksi täsmentää hakijan käsityksiä opinnoista, opiskelumenetelmistä tai selventää työelämään sijoittumismahdollisuuksia. Valtakunnallisen kokeen myötä hakijan täytyy nyt itse löytää oikeaa tietoa. Toki tutkinto-ohjelmaan voi olla yhteydessä ja kysyä epäselviä asioita.

Oikealla etukäteistiedolla hakija varmistaa, että on hakeutumassa itselleen sopivaan tutkinto-ohjelmaan. Jos huomaakin tulleensa valituksi ”väärälle” koulutusalalle tai ”väärään” tutkinto-ohjelmaan, nykyisen valintakäytännön mukaan toisen korkeakoulupaikan saaminen on vaikeampaa. Valinnassa ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakevat ovat etusijalla. Oulun ammattikorkeakoulussa on tänä keväänä röntgenhoitajakoulutukseen 28 aloituspaikkaa, joista vähintään 22 aloituspaikkaa on ensikertalaisille eli niille hakijoille, joilla ei ole aiempaa opiskelupaikkaa korkeakoulussa tai korkeakoulututkintoa.

Tähän alle on koottu röntgenhoitajakoulutuksesta tietoa hakeville muutamia osoitteita. Linkkien takaa löytyy luotettavaa tietoa opiskelemaan hakeutumisesta, opinnoista sekä röntgenhoitajan työstä.

 

Ammattikorkeakouluopinnoista kiinnostuneille, jossa esitellään myös eri tutkinto-ohjelmia https://www.ammattikorkeakouluun.fi/koulutukset/

Röntgenhoitajakoulutusten esittelyä hakusivuilla https://opintopolku.fi/

Oamkin hakijasivut röntgenhoitajakoulutuksesta https://www.oamk.fi/fi/koulutus/ammattikorkeakoulututkinnot/rontgenhoitaja-amk

Oamkin röntgenhoitajakoulutuksen blogi, jossa kerrotaan opinnoista ja työelämästä https://blogi.oamk.fi/sateilevaa/

Suomen Röntgenhoitajaliiton sivuilta löytyy tietoa työelämän näkökulmasta www.sorf.fi

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *